جامعهی ما بین تکبر و نفاق
- تکبر و نفاق چه اثری بر پذیرش روایت دارد؟
- بیماری تکبر و نفاق
- علاج تکبر و نفاق
- چه کسی حسین را کُشت؟
- تکبر و نفاق در زمان ظهور
بسم الله الرحمن الرحیم
نام کتاب : جامعهٔ ما بین تکبر و نفاق
تاریخ انتشار: 1393 ه ش – 2014 م – 1435 ه ق
نام نویسنده: شهید انمار حمزه المهدی
معرفی:
حمد و سپاس خداوند که هرگاه ندایش میکنم، پاسخم میدهد و هر کار ناشایست مرا میپوشاند در حالی که او را عصیان میکنم. نعمتش را بر منبزرگ میدارد در حالی که هرگز نمیتوانم آن را جبران کنم. حمد و سپاس خداوندی که ما را هدایت کرد و اگر هدایت او نبود هرگز ما هدایت نمیشدیم. پاک و منزه است خداوند و وعدهی او به تحقیق واقع خواهد گشت و هرگزخلاف وعده نمیکند و شکرگزاران، فروتنان و مخلصان را پاداش نیکو خواهدداد. بار الهی بر محمد و آل محمد ائمه و مهدیین درود بیکران فرست.
بسم الله الرحمن الرحیم: «قَالَ رَبّ إِنِّی دَعَوْتُ قَوْمِی لَیْلاً وَ نَهَارًا فَلَمْ یَزِدْهُمْ دُعَائِی إِلَّا فِرَارًا وَ إِنِّی کُلَّمَا دَعَوْتُهُمْ لِتَغْفِرَ لَهُمْ جَعَلُوا أَصَابِعَهُمْ فِی آذَانِهِمْ وَاسْتَغْشَوْا ثِیَابَهُمْ وَ أَصَرُّوا وَ اسْتَکْبَرُوا اسْتِکْبَارًا»، [نوح] گفت پروردگار من قومخود را شب و روز دعوت کردم و دعوت من جز بر گریزشان نیفزود و منهر بار که آنان را دعوت کردم تا ایشان را بیامرزی انگشتانشان را درگوشهایشان کردند و ردای خویشتن بر سر کشیدند و اصرار ورزیدند و هر چه بیشتر بر کبر خود افزودند.
و خداوند میفرماید: «إِذَا جَاءَکَ الْمُنَافِقُونَ قَالُوا نَشْهَدُ إِنَّکَ لَرَسُولُ اللَّهِ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ إِنَّکَ لَرَسُولُهُ وَ اللَّهُ یَشْهَدُ إِنَّ الْمُنَافِقِینَ لَکَاذِبُونَ»، (چون منافقان نزد تو آیند گویند گواهی میدهیم که تو واقعا پیامبر خدا هستی و خدا [هم] میداند که تو واقعا پیامبر او هستی و خدا گواهی میدهد که مردم دوچهره سخت دروغگویند)
از جمله بیماریهای خطرناکی که به روح انسان آسیب میرساند و آن را بهغایت پستی و رذالت و دوری از طریق مستقیم در زندگی دنیا میکشاند و بعد از آن به سوی جهنم که بدترین منزلگاه در آخرت بوده، میبرد، دو نوع بیماری هستند: تکبر و دو رویی یا نفاق.
اینها دو خصلت مذموم هستند که آدمی به انتخاب خود دچار آنها شده وبدانها گرفتار میشود و نفس خود را از خدمت به خود که موجب ضمانت سعادت ابدی در دنیا و آخرت محروم میسازد. اما سعادت دنیا در گرو پرتوافکنی انوار حقایق و تسدید الهی و نصرت و یاری اطهار میسر میگردد واما سعادت اخروی... نه چشمی دیده و نه گوشی شنیده و نه به قلب بشر خطور کرده است.
پس ای مسکین! در حق نفس و روح خودت بخیل نباش و به آن ظلم مکن؛ زیرا شدیدترین ظلمها، ظلم انسان به نفس خویش است. ای کاش میدانستم کسی که خرقه و تنپوش تکبر یا نفاق را به تن کرده چگونه به خود ظلم نکردهدر حالی که یکی از آنها یا هر دو، قلب و روح او را مورد هدف قرار دادهاند.
و در این نوشتهها، مبحثی اندک در خصوص آنچه در مذمت متکبران ومنافقان و هر آنچه برای نفس خود پرورش دادهاند و خواهند داد، با ضمیمهی آیات و روایات محمد و آل محمد علیهم السلام درج شده است و مبحث را بهقضیهی امام مهدی علیهالسلام مربوط ساخته و نیز راهکارهایی ساده در جهت برخی روشهای معالجهی این دو بیماری، ارائه میگردد و از خداوند مسئلت دارم که ما را از آنها و هر بیماری خطرناک دیگر معصوم بدارد که چه خوب طبیب و سرپرست و یاوریست.
کلمات کلیدی: تکبر، دو رویی، نفاق، بدترین منزلگاه، امام مهدی، معالجهی این دو بیماری