بیانیهی معاملات ربا که فقهای آخر الزمان آنها را حلال نمودند
بسم الله الرحمن الرحیم
و الحمدلله رب العالمین
اولاً: فزونی در قیمت جنس نسبت به قیمت متعارف آن در بازار، با هدف کسب سودی معین، و آن تأخیر در پرداخت، ربا است و حرام.
دوماً: کاهش در قیمت جنس نسبت به قیمت متعارف آن در بازار، با هدف کسب سودی معین؛ آن تأخیر در زمان تحویل جنس است، که حرام میباشد.
مثالی از معاملات ربائی حرام:
۱- فروش ۱۰۰ دلار با نرخی بیش از نرخ متعارف در وقت حاضر به دلیل تأخیر در پرداخت مبلغ. (مانند فروش ۱۰۰ دلار که معادل بر فرض مثال (۱۵ میلیون ریال)، به نرخ (۱۷ میلیون ریال)؛ تا مبلغ را یک ماه دیگر پرداخت کند.
۲- فروش گندم با قیمتی کمتر از قیمت متعارف، به دلیل تأخیر در تحویل آن. (مثلاً کشاورزی یک تُن گندم را به قیمت (۱۰ میلیون ریال) میفروشد، در حالیکه قیمت آن در بازار (۲۰ میلیون ریال) میباشد، به شرط اینکه مبلغ را الان دریافت نموده ولیکن گندم را یک ماه دیگر تحویل دهد.
۳- فروش جنس اقساطی که از قیمت متعارف در بازار، به دلیل عدم پرداخت مبلغ نقدی، بر آن اضافه میکنند.
تمامی این معاملات ربا و حرام میباشند..... فقهاء آنها را حلال نمودند همانگونه که علمای یهود و نصاری و احناف، قبل از بعثت پیامبر اکرم (ص) ربا را حلال کرده و مردم را فریب دادند و گفتند: آن مانند فروش است، و مانند ابلیس لعنه الله از قیاس استفاده کرده و اشتباه اولین شخصی که قیاس کرد را دنبال کردند:
﴿قَالَ أَنَا خَيْرٌ مِّنْهُ خَلَقْتَنِي مِن نَّارٍ وَخَلَقْتَهُ مِن طِينٍ﴾.([1]).
(من بهتر از او هستم، مرا از آتش آفریدی و او را از گِل).
تقوای الهی پیشه کنید و ربا را رها سازید و سرمایه اموالتان از آنِ شماست، و معروف را در بین خود پایمال نسازید. (قرض بهتر از صدقه است). فساد اقتصادی در بازارهای مسلمانان، آن هم به حجت فقهاء که این معاملات حرام را حلال کردهاند، را گسترش ندهید، که حکم خداوند در مورد آنها حُرمَت است، پس از خدا و امام مهدی (ع) اطاعت کنید و ربا را رها سازید: الله تعالی فرمود:
﴿الَّذِينَ يَأْكُلُونَ الرِّبَا لاَ يَقُومُونَ إِلاَّ كَمَا يَقُومُ الَّذِي يَتَخَبَّطُهُ الشَّيْطَانُ مِنَ الْمَسِّ ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ قَالُواْ إِنَّمَا الْبَيْعُ مِثْلُ الرِّبَا وَأَحَلَّ اللّهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا فَمَن جَاءهُ مَوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّهِ فَانتَهَىَ فَلَهُ مَا سَلَفَ وَأَمْرُهُ إِلَى اللّهِ وَمَنْ عَادَ فَأُوْلَـئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ﴾.([2])
(كسانى كه ربا مىخورند، (از گور) بر نمىخيزند مگر مانند برخاستن كسى كه شيطان بر اثر تماس، آشفته سرش كرده است. اين بدان سبب است كه آنان گفتند: (داد و ستد صرفاً مانند رباست) و حال آنكه خدا داد و ستد را حلال، و ربا را حرام گردانيده است. پس، هر كس، اندرزى از جانب پروردگارش بدو رسيد، و (از ربا خوارى) باز ايستاد، آنچه گذشته، از آنِ اوست، و كارش به خدا واگذار مىشود، و كسانى كه (به رباخوارى) باز گردند، آنان اهل آتشند و در آن ماندگار خواهند بود).
و رسول الله (ص) میفرمایند: (زمانی بر امتم فرا میرسد که از قرآن چیزی جز خطش و از اسلام چیزی جز اسمش باقی نمیماند، به آن (اسلام) خوانده میشوند ولی دورترین مردم به آن هستند، مساجدشان آباد اما خالی از هدایتاند، فقهای آن زمان شرترین خلق خدا در زیر سایهی آسمان هستند که فتنه از آنان خارج شده و به سوی آنان باز میگردد).([3])
احمد الحسن (ع)
وصی و فرستادهی امام مهدی (ع)
۰۴/ جمادي الأول/ ۱۴۲۶هـ.ق
۲۴/ فروردین ماه/ ۱۳۸۴ هـ.ش
________________________________________
[1]- ص: ۷۶.
[2]- البقرة: ۲۷۵.
[3]- بحار الأنوار: ج۵۲ ص۱۹۰.