جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامس١٨٢/ تسأل إحدى الأخوات أنها تكتب قصائد وأشعار وأناشيد للدعوة المباركة، هل يجوز لها أن تقرأ القصيدة بصوتها وتسجلها من أجل بيان اللحن للفرقة التي تسجلها؟
پرسش ۱۸۲:
یکی از خواهران که قصیده، شعر و سرود برای این دعوت مبارک مینویسد میپرسد آیا جایز است ـبرای بهتر بودن لحن صداـ قصیده را با صدای خودش برای گروه ضبط صدا بخواند؟
پاسخ:
جایز است.
س١٨٣/ هل يجوز غناء أغاني أطفال للأطفال حديثي الولادة أو للأطفال عامة؟
پرسش ۱۸۳:
آیا آواز خواندن برای کودکان تازه متولدشده جایز است؟ یا بهطورکلی برای کودکان؟
پاسخ:
بهطورکلی آواز خواندن جایز نیست؛ اما اگر منظور شما ترانههای مادران برای کودکانشان باشد، اشکالی ندارد.
س١٨٤/ جميع الصالات الرياضية المتوفرة تفتح فيها الأغاني، فحضوري لتلك الأماكن هل فيه إشكال؟
پرسش ۱۸۴:
در تمام سالنهای ورزشی در دسترس، موسیقی پخش میشود. آیا حضور من در این اماکن اشکال دارد؟
پاسخ:
استماع (گوش کردن) به اَغانی (موسیقی و آوازها) حرام است و جزو گناهان صغیره محسوب میشود و ازجمله مواردی است که شرع از آن نهی کرده چراکه چهبسا انسان را به گناهان کبیره ـپناهبرخداـ بکشاند و از محرماتی است که منظور میشود و انسان برای انجامشان مورد حساب قرار میگیرد؛ خداوند در امانتان بدارد!
اما گوش کردن (استماع) مثل شنیدن (سماع) نیست؛ در گوش کردن قصد گوش دادن و توجه کردن مطرح است درحالیکه شنیدن (سماع) بدون هیچ قصد و غرضی صورت میپذیرد؛ یعنی مثلاً شما در مکانی عمومی (مثل هواپیما، رستوران، سالن ورزش) هستی که در آن موسیقی پخش میشود و شما توجهی به آن نداری. شنیدن حرام نیست، چراکه خالی از هرگونه قصد و نیّت و توجّه هست.
س١٨٥/ هل يجوز كتابة الشعر الغزلي غير الفاضح، وما صحة قصائد الإمام علي (عليه السلام) الغزلية، علماً أنها موافقة تماماً لنفسه الشعري؟ وجزيتم خير الجزاء.
پرسش ۱۸۵:
آیا نوشتن غزلی که لهو نباشد جایز است؟ آیا قصاید و غزلیات امام علی (عليه السلام) صحت دارند؟ با توجه به اینکه اینها بهطور کامل در قالب شعر هستند. برترین پاداشها جزایتان باد!
پاسخ:
جایز است ولی از زینتهای زندگانی این دنیا است. شما از باقیاتصالحاتی که خداوند به شما ارزانی داشته بخواه که ثوابش نزد پروردگارت بهتر و پایندهتر است.
* * *