جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلام
س١٥٥/ انتشرت في الأيام الأخيرة ظاهرة التحايل على سيرفر منظومات - مراكز الإنترنت - بحيث يمكن للمستخدم أن يتصل على شبكة الإنترنت بدون أن يدفع اشتراك لصاحب المركز، حيث يستخدم نوع من البرامج تمكنه من الدخول للشبكة بواسطة عنوان أحد المشتركين الفعليين لصاحب المركز و تسمّى العملية بالعامية (التجطيل على الإنترنت)، فما حكم الشخص الذي يقوم بهذه العملية ويسحب خطاً مجاناً، علماً إنّ أغلب المراكز ليست حكومية وإنّما تابعة لأشخاص معينين من عامّة الناس.
پرسش ۱۵۵:
امروزه در بسیاری از نقاط جهان میتوان به روشهای مختلف سِرورهای اینترنتی را بهگونهای هک کرد که بدون پرداخت هزینه به صاحبش، کاربر توانایی متصل شدن به شبکۀ اینترنت را به دست آورد؛ به این صورت که با استفاده از یک نرمافزار امکان وارد شدن به شبکه با استفاده از مشخصات یکی از مشترکان فعلی مرکز امکانپذیر میباشد. این عمل اصطلاحاً هک کردن اینترنتی نامیده میشود. حکم شخصی که چنین عملی انجام دهد و خط مجانی به دست آورد چیست؟ با توجه به اینکه بیشتر این مراکز حکومتی نیستند و متعلق به اشخاص خاصی از عموم مردم میباشند.
پاسخ:
جایز نیست مگر اینکه صاحب شبکه دشمنی با ائمه و مهدیین داشته باشد؛ در این صورت مال او محترم نیست.
س١٥٦/ لقد سرقت الكثير من أموال الناس، وأعرف بعض من سرقت منهم، إلا أني لا أستطيع إرجاع حقهم إليهم خوفاً من أن أُلقى في السجن من جهة، ولعدم قدرتي على إيفائها من جهة ثانية؛ وذلك لخلو يدي من المال فلا يوجد عندي ما أفي به ما سرقته، فماذا أفعل ؟
پرسش ۱۵۶:
اموال بسیاری از مردم سرقت کردهام و برخی از کسانی که از آنها سرقت کردهام را میشناسم. نمیتوانم حقشان را بازگردانم زیرا از یکسو ترس به زندان افتادن را دارم و از سوی دیگر توانایی انجام آن را ندارم، زیرا دستم خالی است و مالی که بتوانم با آن اموال دزدی را برگردانم ندارم. چه باید بکنم؟
يمكنني القول إنّ جميع ما في بيتي الآن من البطانيات والفراش وغيره من وسائل المنزل من السرقات، بل كل ما أملكه من المسروقات، أو مشترى بأموال مسروقة.
میتوانم بگویم که هر آنچه در خانهدارم از پتوها، فرشها و سایر وسایل منزل همه دزدی هستند؛ و حتی تمام مایَملک من دزدی است یا با پول دزدی خریده شده است.
ماذا أصنع بالأموال التي تأتي إلي من شركائي في المسروقات، إذ توجد أموال بيني وبينهم لا زالت عندهم لم أستلمها ؟
با سهم اموال دزدی که نزد شریکانم دارم چه کنم؟ زیرا اموالی بین من و آنها بوده که همیشه نزدشان بوده است و من آها را نگرفتهام.
لقد سرقت مع شركائي في هذا العمل المنكر جهاز تبريد (مكيّف) من أحد المساجد، علماً أني كنت كارهاً لذلك إلا إنهم أجبروني على السرقة، وأريد تطهير نفسي، فلطالما أوجع قلبي هذا العمل.
همراه شریکانم در این عمل زشت سیستم خنککننده (کولر) از یکی از مساجد را دزدیدم. من از این کار کراهت داشتم و آنها مرا مجبور به سرقت کردند. میخواهم خودم را پاککنم و دیرزمانی است که انجام این کار (زشت) قلبم را به درد آورده است.
پاسخ:
برای محقق شدن توبۀ حقیقی باید هر کاری که در توان داری انجام بدهی تا حق به صاحبانش بازگردد ولی بدون اینکه ضرری در آن باشد. در مورد آنچه که توانایی بازگرداندنش را نداری جز استغفار و پشیمانی کار دیگری نمیتوانی انجام دهی و انشاءالله خداوند اگر درستی توبهات را بداند، تو را میبخشد.
در مورد آنچه در خانهات از مال حرام وجود دارد، هر آنچه را که برایت مقدور است به کسانی که از آنها دزدیدهای بازگردان ـدرصورتیکه برایت ضرری نداشته باشدـ و تا حد توانت هر آنچه از اموالی که در خانهات است را صدقه بده؛ اما در مورد اموال سرقتی که نزد دوستان بدنهاد است، آن اموال را از آنها نگیر و آنها را موعظه کن و به یاد خدا و آخرت بینداز تا شاید خداوند توبه و بازگشت آنها را به دستتو بنویسد.
* * *