جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلاماز اباعبدالله امام صادق (ع) در مورد روزی که خداوند مقدار آن را در قرآن پنجاههزار سال بیان فرموده است، پرسیده شد؛ حضرت فرمود: «آن رجعت رسول خدا (ص) است. پس فرمانروایی او در بازگشتش پنجاههزار سال خواهد بود و امیرالمؤمنین(ع) در رجعتش چهلوچهار هزار سال حکومت خواهد نمود». ([126])
در پرتو این روایت و امثال آن از سید احمدالحسن (ع) پرسیده شد: آیا در عالم رجعت، زمان، همانند زمان موجود در این عالم وجود دارد؟
در پاسخ فرمودند: زمان مثل همین زمانی که ما در این زندگی جسمانی میشناسیم وجود ندارد؛ اما در رجعت، حوادث و گذشت آنی پساز آنِ دیگر ـمتناسب با آن عالمـ وجود دارد و از همینرو در روایتی که بیان نمودی ملاحظه میکنی از روزی استفاده شده است که بیانگر واقعۀ عروج ملائکه و روح برای بیان مدتزمان در رجعت میباشد: ﴿فرشتگان و روح در روزی که مقدارش پنجاههزار سال است بهسوی او بالا میروند﴾؛([127]).
[125]. مختصر بصائر الدرجات: ص49.
[126]- مختصر بصائرالدرجات: ص 49.
[127]- معارج: 4.