جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامس٥٦/ ما حكم من لم يتمكّن من الوقوف بعرفة في الوقت الشرعي المحدّد من الإمام المعصوم بمعنى أنّ يوم عرفة عند الإمام الحق بعدهم بيوم والأنصار لا يتمكّنون من الذهاب إلى عرفة بعد وقوف (جماعة الباطل) بعرفة قبل الوقت الشرعي ؟
پرسش ۵۶:
حکم کسی که نمیتواند در وقت شرعیِ تعیینشده از سوی امام معصوم در عَرَفه وقوف کند چیست؟ به این معنی که روز عرفه از دیدِ امام حق، یک روز پس از آنها است و انصار پس از وقوف آنها (جماعت باطل) نمیتوانند قبل از وقت شرعی به عرفه بروند.
پاسخ:
عبادات واجب باید تا آنجا که امکانپذیر میباشد در وقت خودش ادا گردد، و کسی که در عرفات، وقوف در روز عرفه برایش ممکن نیست و حتی در شب، میتواند پس از فجر در مشعر وقوف کند؛ و اگر به دلیل ممانعت ستمگران نتواند در عرفات و مشعر با هم وقوف نماید، چنین کسی «مصدود» محسوب میشود و باید طبق حکم «مصدود» عمل کند. این موارد را به تفصیل در کتاب «شرایع الاسلام» بیان داشتهام. میتوانید به آن مراجعه و طبق آن عمل نمایید ـخداوند توفیقتان دهدـ و اگر چیز دیگری هست که برایتان روشن نیست میتوانید بپرسید.
س٥٧/ عندما ذهبت للحج حاولت التوجّه وقت الأعمال وخصوصاًالطواف، ولكن وجود رجال أجانب يزاحمونني أفقدني الخشوع فكيف على المرأة أن تفعل، أحس أنّ حجّتي ناقصة وقلبي يعتصر لذلك.
پرسش ۵۷:
زمانی که به حج رفتم سعی کردم حین انجام اعمال حج ـبهخصوص طوافـ توجه داشته باشم، اما وجود مردان نامحرمی که مزاحم من بودند خشوع را از من میگرفت. یک زن چگونه میتواند اعمال حج را بهجا آورد؟ احساس میکنم حجّم ناقص بوده و به این سبب قلبم آزردهخاطر است.
پاسخ:
از خداوند مسئلت دارم اعمال و حج شمارا قبول کند. او سرپرست من و سرپرست شایستگان است؛ اما در مورد حج زنان هنگامیکه مزاحمت مردان وجود دارد، اجتناب از مزاحمت مردان برتر از خود حج میباشد؛ پس باید آنچه را که امکانپذیر است بدون اصطکاک با مردان انجام دهد؛ حتی اگر به خاطر حفظ عفت و دوری از برخورد با مردان مجبور به کوتاهی در اعمال حج شود؛ و انشاءالله که حجش صحیح است. وقوف یک زن در عرفات و انجام دادن آنچه از اعمال حج که میتواند بدون اصطکاک با مردان انجام دهد، برایش کفایت میکند.
س٥٨/ أثناء الطواف السادس أو السابع، وبسبب الزحام الشديد وتدافع الناس، التوى كتفي عن جهة الكعبة المشرفة تقريباً بزاوية قائمة،وبصعوبة استطعت أن أعدّل وضعي وأكملت الطواف، فهل عليّ شيء ؟
پرسش ۵۸:
حین طواف ششم یا هفتم به دلیل ازدحام شدید و فشار مردم کتفم تقریباً بهصورت عمود از جهت کعبۀ مشرفه منحرف شد و بهسختی توانستم وضعیتم را متعادل کنم و طواف را کامل کردم. آیا چیزی بر عهده من است؟
پاسخ:
چیزی بر عهدۀ شما نیست.
س٥٩/ طفت ثمان مرات، فما هو تكليفي ؟
پرسش ۵۹:
در طواف خانۀ خدا اشتباهاً هشت مرتبه طواف کردم. تکلیفم چیست؟
پاسخ:
پاسخ این مسئله را در کتاب شرایع بیان کردهام: (کسی که بهطور سهوی بیش از هفت مرتبه طواف کند، آن را با چهارده مرتبه طواف تکمیل میکند، سپس نماز واجب اول را بهجا میآورد، و دو رکعت نافله بعد از سعی بین صفا و مروه بهجا میآورد)؛ ولی اگر حکم این مسئله را نمیدانستی و از مناسک حج یا عمره خارجشدهای اگر توانستی دوباره برگردی هفت مرتبه طواف دوم را تکمیل کن، در غیر این صورت چیزی بر عهدۀ شما نیست.
س٦٠/ لقد غيّر الوهابية المرجم (الجمرات) إلى حائط، فكيف يكون الرجم في هذه الحالة ؟
پرسش ۶۰:
وهابیهای عربستان نمادی که در مناسک حج به آن سنگ میزدند (جمرات) را تغییر داده و تبدیل به دیواری کردهاند. در چنین وضعیتی چطور باید سنگ بزنیم؟
پاسخ:
زدن سنگ به دیوارکفایت میکند.
س٦١/ امرأة اعتمرت وقبل تحللها بالتقصير قصّرت لابنها جاهلة بالحكم، هل عليها شيء ؟
پرسش ۶۱:
زنی برای عمره مُحرِم شد و قبل از اینکه با انجام تقصیر از عمره بیرون بیاید ـبا عدم آگاهی از حکمـ برای پسرش تقصیر کرد. آیا چیزی بر عهدهاش است؟
پاسخ:
برای زن بعد از ذبح، حلق یا تقصیر برای خودش یا برای غیر خودش حلال است؛ همانطور که در کتاب شرایع بیان کردهام.