جوانان احمد الحسن

کتاب متشابهات جلد سوّم | کتاب متشابهات جلد سوّم

پرسش ۷۴: معنای آیه‌ی ﴿أُولِي أَجْنِحَةٍ مَثْنَى وَثُلَاثَ وَرُبَاعَ﴾

پرسش ۷۴:

  معنای آیه‌ی

 ﴿أُولِي أَجْنِحَةٍ مَثْنَى وَثُلَاثَ وَرُبَاعَ﴾

سؤال/ ٧٤: ما معنى الآية: ﴿أُولِي أَجْنِحَةٍ مَثْنَى وَثُلاثَ وَرُبَاعَ﴾([158]) ؟ ثم إنّ ثلاثة أجنحة ألا تسبب اختلال التوازن؟!

معنای این آیه چیست؟(فرشتگانی که بال‌هايی دارند، دو‌گانه، سه‌گانه و چهارگانه)([159]). همچنین آیا داشتن سه بال، تعادل فرشتگان را به هم نمی‌زند؟!

الجواب: الجناح المتعارف عندنا يستعمله الطائر ليرتفع ويرتقي في جو السماء، وكذلك الملائكة (علیهم السلام)، فهم بالأجنحة يرتقون في السماوات، وكلما زادت هذه الأجنحة زاد ارتقاؤهم وارتفعت مقاماتهم، وكل جناح بالنسبة للملائكة (علیهم السلام) هو: اسم من أسماء الله سبحانه وتعالى.

پاسخ: بالی که به طور معمول می‌شناسیم، چیزی است که پرنده برای پرواز و اوج گرفتن در آسمان دنیا از آن استفاده می‌کند؛ فرشتگان نیز همین گونه‌اند و به وسیله‌ی بال‌ها در آسمان‌ها ارتقا می‌یابند و هر چه این بال‌ها بیشتر باشد، ارتقای آنها بیشتر شده، مقام آنها بالاتر می‌رود، و هر بال برای فرشتگان عبارت است از نامی از نام‌های خداوند سبحان و متعال.

فالملائكة (علیهم السلام) مفطورون على معرفة بعض أسماء الله لا جميعها، كما هو حال الإنسان. فالملك الذي يعرف اسماً واحداً له جناح واحد يرتقي به، والذي يعرف اسمين جناحان، والذي يعرف ثلاثة أسماء له ثلاثة أجنحة، وهكذا.

فرشتگان (علیهم السلام) بر شناخت و معرفت برخی از نام‌های خدا و نه تمامیِ آنها ـ‌آن گونه که وضعیت انسان می‌باشد‌ـ سرشته شده‌اند. فرشته‌ای که یک نام را می‌شناسد، یک بال دارد که با آن بالا می‌رود و آن که دو اسم می‌شناسد، دو بال دارد و دیگری که سه نام را می‌داند، سه بال دارد، و به همین ترتیب.


 


 


 

[158]- فاطر : 1.

[159]- فاطر: 1.

سر فصل ها

فهرست موضوعات کتاب پرسش ۷۴: معنای آیه‌ی ﴿أُولِي أَجْنِحَةٍ مَثْنَى وَثُلَاثَ وَرُبَاعَ﴾

مقالات مشابه

مقالاتی که شاید با این مقاله مرتبط باشند

جوانان احمد الحسن 2025