جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامبسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صل علی محمد و آل محمد الائمة و المهدیین و سلم تسلیماً.
درود و رحمت و برکات خداوند بر شما، ای حجت خداوند بر آفریدههایش و وصی حجتش! اما بعد....
آقای من! در پاسخ پیشینتان «در کتاب پاسخهای فقهی / متفرقه جلد ۱ صفحهی ۱۹» در مورد ماهی و حکمش و تزکیهی آن فرمودی:
«اگر یقین کردی که پولک دارد و از تزکیهی آن اطمینان حاصل نمودی، خوردنش جایز است؛ چرا که تزکیهی ماهی، گرفتن آن به صورت زنده از آب، یا صید آن به وسیلهی ابزار صید میباشد؛ میخواهد شخص گیرنده یا صیّاد مسلمان باشد یا غیرمسلمان. به طور معمول ماهی وارداتی با تور و ابزارآلات صیادی صید شده، از آب بیرون آورده شده و رها میشود تا بیرون از آب بمیرد؛ بنابراین تزکیه میباشد، حتی اگر صیاد مسلمان نباشد».
پرسش این جانب: آیا احراز اطمینان بر اساس سخن فروشنده (مسیحی یا کافر) امکانپذیر میباشد؟ با توجه به اینکه ماهی که در بازارهای کشورهای غربی میفروشند، به روشی که آقای من، در پاسخ اخیرتان ذکر فرمودید، تزکیه شده میباشد. اگر از فروشنده بپرسیم و به ما پاسخ دهد که او از روشی که ماهی طبق آن صید شده است، اطلاع و آگاهی ندارد، وضعیت چطور خواهد بود؟ آیا در این صورت، خریدن و خوردن آن ماهی، جایز است؟
آقای من! به حق زینب (ع) و مصیبت ایشان و غربت حسین (ع) و تشنگی او، برایم دعا فرما تا دستی برایت و سنگی در دستت باشم، و اینکه عاقبتم را ختم به خیر و نیکویی نماید، و خداوند سبحان و متعال مرا با شما اهل بیت عصمت و رسالت محشور فرماید. درود و سلام پروردگارم بر شما!
محمد ـ آمریکای شمالی
پاسخ: بسم الله الرحمن الرحیم
والحمدلله رب العالمین، و صلی الله علی محمد و آل محمد الائمة و المهدیین و سلم تسلیماً.
اگر اطمینان داشته باشی که فروشنده در سخنش راستگو است، اعتماد به سخن او جایز میباشد. اما اگر فروشنده آگاهی نداشته باشد، بر شما است که به دنبال راه دیگری برای شناخت وضعیت ماهی که بر شما عرضه نموده است، باشی. اگر رسیدن به این اطمینان که ماهی تزکیه شده است، برایت امکانپذیر باشد، میتوانی از آن تناول نمایی.
احمدالحسن ـ ۱۴۳۶ هـ
******