جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامبسم الله الرحمن الرحیم، آقا و مولای من، فرستاده و وصی و یمانی امام مهدی(ع) سید احمد الحسن، سلام علیکم و رحمت الله و برکاته.
خداوند متعال میفرماید: «(فرستادهای از جانب خدا که صحيفههای پاک را میخواند * در آنها کتابهایی است راست و درست)»([119]).
آیا این آیهی مبارک بر وجود بیش از یک کتاب در داخل قرآن کریم دلالت میکند؟ خواهشمندم پاسخی واضح بدهید. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
فرستنده: میثم برزان
پاسخ:بسم الله الرحمن الرحیم،والحمدلله رب العالمین،وصلی الله علی محمد و آل محمد الائمة والمهدیین وسلّمتسلیماً.
خداوند متعال میفرماید: « هر آينه، اين قرآنی است گرامیقدر * در کتابی مکنون * که جز پاکان بر آن دست نیازند »([122]). اگر منظور از قرآن در این آیات «إِنَّهُ لَقُرآنٌ کَریمٌ» فقط همان لفظها و کلمات موجود در بین تمام مردم باشد، خداوند میفرماید «في کِتابٍ مَّکنُون» و معنای «مکنون» در اینجا یعنی محفوظ و نگهداشته شده. پس آن، نه تنها در کتاب محفوض است بلکه این کتاب را « جز پاكشدگان بر آن دست نیازند ». پس این «كُتُبٌ قَيِّمَةٌ» که از آن سؤال میکنید هیچ کس به آن دسترسی ندارد « جز پاکیزگان » چرا که در «صُحُفاً مُطَهَّرَةً» قرار دارند.
از برید عجلی نقل شده است که گفت: از ابو جعفر(ع) در مورد « صحيفههای پاک * در آنها کتابهایی است راست و درست » پرسیدم. فرمود: «گفتار ما است که در صُحُف و کتابهایی از دروغ، پاکیزه و مطهرند»([124]).
از جابر از ابو جعفر(ع) در مورد این سخن خداوند متعال « کافران اهل کتاب دست برندارند » نقل شده است که فرمود: «آنها، تکذیب کنندگان شیعه هستند؛ زیرا کتاب، همان آیات و اهل کتاب، شیعیان هستند و این فرمایش « و مشکرین جدا شده » یعنی مرجئه (طایفهی منحرف)، « تا برايشان برهانی روشن بيايد » فرمود: حق برای آنها واضح گردد و این سخن خداوند «رَسولٌ مِن الله» یعنی حضرت محمد(ص)، «يَتْلُوا صُحُفاً مُطَهَّرَةً» یعنی اولو الامر و جانشینان بعد از خود را معرفی میکند و آنها ائمه(ع) هستند که همان «صُحُفٌ مُطَهَّرَة» میباشند و این سخن خداوند متعال «فیهَا کُتُبٌ قَیّمه» یعنی حقِّ آشکار، نزد آنها است و این سخن « و کسانی که کتاب به ایشان داده شد، متفرق نشدند » یعنی تکذیب کنندگان شیعه، و این سخن «الّا مِن بَعدِ ما جاءَتهُم البَیِّنَة» یعنی بعد از اینکه حق برای آنها هویدا گشت، « و آنان را جز اين فرمان ندادند که خدا را بپرستند در حالی که در دين او اخلاص میورزند » و اخلاص یعنی ایمان به خدا و به رسول خدا(ص) و ائمه(ع)....»([126]).
******
[118]- البينة: 2 – 3.
[119] - بینه: 2 و 3.
[120]- الواقعة: 77 – 79.
[121]- البينة: 2.
[122] - واقعه: 77 تا 79.
[123]- بصائرالدرجات: ص516.
[124] - بصائر الدرجات: ص 516.
[125]- بحارالأنوار: ج23 ص369.
[126] - بحار الانوار: ج 23 ص 369.