پرسش ۵۷۵: السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
سلام علیکم، سرور و مولایم، یمانی آل محمد!
اللهم صل علی محمد و آل محمد الائمة و المهدیین و سلم تسلیماً کثیراً.
سرور و مولایم! از اینکه لطف میکنی و به سؤالاتم پاسخ میدهی از شما متشکرم، و خواهش میکنم از علم پربرکتات بر من بیافزایی، ای نور دیدهی زهرا(ع) .
۱- سرورم! آیا میتوان در حالت تقیه دیگران را به سوی شما دعوت کرد؟، یعنی به این صورت که ما بین مردم انکار کنیم که از پیروان شما هستیم و در قالب تذکر و اِخبار، آنها را به امر شما دعوت کنیم؟
۲- سرورم! در خواب یوحنا آمده است که بیست و چهار شیخ، بر گوسفند سربریده سجده میکنند؛ حال چگونه مهدی اول برای گوسفند سجده میکند در حالی که او نیز مهدی اول است، و آنها شما هستید؟ معنای این سجود چیست؟ این تناقض ظاهری اندک را چگونه برطرف کنیم؟
۳- سرورم! آیا وام گرفتن از بانکهای بین المللی جایز است؟ و آیا اموال آنها با توجه به اینکه با مال دولت و نواصب و دیگران مخلوط است، بر ما حلال میباشد؟
۴- سرورم! آیا مرا به امری که مرا به سوی شما و به سوی خدا نزدیک میکند، باخبر نمیکنی؟ و آیا من _و پناه میبرم به خدا از کلمه من_ جزو انصار شما یا مورد بشارت هستم؟
و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
سرورم اگر به حضرتعالی زحمت دادم، خواهش میکنم مرا ببخش، ای پسر رسول خدا!
فرستنده: مسلم انصاری
پاسخ: بسم الله الرحمن الرحیم
و الحمد لله رب العالمین، و صلی الله علی محمد و آل محمد الائمة و المهدیین و سلم تسلیماً.
و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
پاسخ سؤال ۱ : آری، کسی که به تقیه مجبور شده است، میتواند. خداوند شما را توفیق دهد!
پاسخ سؤال ۲ معنای سجدهی پیامبر و ائمه(ع) بر مهدی را قبلاً بیان کردهام و شما این مطلب را در کتاب تفسیر سورهی توحید میتوانی بیابی. خداوند توفیقتان دهد!
اما آنچه در خصوص رویای یوحنا است، پس آن رویایی رمزگونه است.
پاسخ سؤال ۳ خداوند شما را توفیق دهد! قرض ربایی حرام است و گرفتن آن جایز نمیباشد، ولی اگر قرض غیر ربایی باشد، اشکالی ندارد.
بین مؤمن و ناصبی ربا وجود ندارد. شما باید بانک و مالک بانک را بشناسی که آیا وی، ناصب و دشمن ائمه یا مهدیین یا شیعهی آنها است و یا کافر یا مسلمان یا مؤمن است. براساس این تشخیص میتوانی نسبت به دریافت یا عدم دریافت قرض ربوی از او اقدام نمایی.
پاسخ سؤال ۴ خداوند شما را توفیق دهد! این دنیا، دنیای امتحان است. شما تا زمانی که عاقبتت بهخیر و بر سلامت دینی که خداوند آن را دوست دارد و به آن خوشنود است ختم نشده باشد، ایمن مباش.
و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
احمدالحسن - شعبان خیر و برکت / ۱۴۳۱ هـ.ق.
* * * * * *