جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامسؤال/۴۵۷: سلام علیکم آقا و مولایم وصی و رسول امام مهدی(ع).
از پرسیدن این سؤال معذرت میخواهم، ولی دوست دارم به آن پاسخ دهید، چون در درون من درگیری به وجود آورده ست، آیا دین اسلام عشق بین زن و مرد را حرام نموده است البته اگر نیت ازدواج و ارتباط رسمی باشد، آیا این کار برای خانم جایز است یا حرام؟ از این سؤال معذرت خواهی میکنم و میخواهم سید احمد الحسن به این سؤالم پاسخ دهد.
فرستنده: دختر دانشجوی در دانشگاه - عراق
جواب: بسم الله الرحمن الرحیم
و الحمد لله رب العالمین، و صلی الله علی محمد و آل محمد الأئمة و المهدیین و سلم تسلیماً.
خداوند سبحان و متعال قانونی برای ارتباط عاطفی و جنسی بین زن و مرد به اعتبار این که مذکر و مؤنث هستند قرار داده و آن همان عقد ازدواج که شرط آن قرار دادن دو نفر شاهد بر عقد یا اگر دو شاهد نبود، بعد از عقد آن را علنی کنند... و این مسئله حقوق زن و نتیجه اتصال بین زن و مرد بشری را ضمانت میکند...
خداوند میداند که سعی من طلب نصیحت برای شما و هر دختر مومنی است، تا قَدمهایتان را در راه صحیحی بگذارید، که تضمین کننده زندگی پاک و زیبایی برای شماست.
همانا آنچه شما آن را عشق مینامید در حقیقت چیزی نیست جزء پسندیدن شکل یا ظاهر فرد یا بعضی از رفتارها و کلماتی که بیشترشان غیر واقعی بوده و از شخصیت حقیقی زن یا مرد به دور است
و بِدان که آنها فقط پسندیدن چیزهای ظاهری است که بعضی از آنها واقعی نیستند، به واقعیت عملی نظر کن، نمیخواهم بیشتر از آن چیزی که واقعیت عملی میگوید، بگویم، و هر آنچه که مباحثات و دروس استقرایی برای واقعیت عینی گفتهاند، که از خلال بررسی واقعیت عملی آن چه که عشق یا دوستی بین زن و مرد نامیده میشود این علاقه بعد از مدت نه چندان طولانی بعد از ازدواج یا بعد از زندگی زناشویی به پایان میرسد همانطور که امروزه در غرب میباشد و چه بسا در بهترین حالات از چند سالی هم عبور نمیکند.
در حالی که عشق حقیقی امکان ندارد که بعد از سالها از بین برود، حتی بعد از مرگ و جدایی از این دنیا از بین نمیرود.
عشق حقیقی و زنده و ماندگار، همان عشق خداوند سبحان و متعال است؛ چون با خداوند سبحان زنده و ماندگار مرتبط است، و در آخر هر دوست داشتن که با این دوست داشتن مُرتبط باشد، با زنده بودن این دوستی حقیقی باقی خواهد ماند، دوستی زن با شریکش و یا دوست داشتن شوهرش به خاطر خدا و اطاعت از خداست، و به این خاطر که همراهش نزدیکی به خداوند و مطیع خداوند است، و این دوستی زنده و حقیقی خواهد بود؛
چون در حقیقت از دوستی خداوند سرچشمه میگیرد... و کسی که در دستانش دلها میباشد و آن را تغییر میدهد، چگونه غیر از خداوند سبحان و متعال میخواهد؟ او تواناست تا دوستی بین زوجینی را که بر دوستی خداوند سبحان و متعال بنا نَهاده شده را دائمی نماید.
و به همین خاطر رسول اکرم(ع)، انسان مومن را تشویق نموده که دختر مؤمن را انتخاب کرده و با وی شریک شود، و همچنین زن را تشویق نموده تا فرد مؤمن را انتخاب و همراه او باشد، خداوند شما را توفیق دهد، کریم و با عزت و مطیع خداوند سبحان و کریم باش، خداوندی که دوستانش را از بین نمیبرد و در دنیا و آخرت به آنان رحمت و مهربانی میکند، او قادر است تا دختر مومنی را که به او -سبحانه و تعالی- توجه کرده، همراه با انسان مومن و صاحب دین نماید.
اما علاقههایی که قبل از عقد ازدواج و همراهی، دوست داشتن نامیده میشود، در حقیقت در بیشتر اوقات علتی میشود که زن عزت و کرامت و عِفتش را از دست بدهد، کاری که دختر مومن و کریم و عزیز باید انجام دهد این است که از این مسئله دوری کند و عاطفه و دوستیاش را متوجه فردی کند که مومن و شایسته و با عقد شرعی با او همراه شده است.
دختر مومن باید به خداوند اعتماد داشته باشد و به وی توکل نماید و از خداوند سبحان بخواهد که انسانی را که همراهش میکند به صورت حقیقی در نزدش مورد مقبول و رضایت است، و در آخر در روزهایی که خداوند برای وی در این دنیا مُقدر کرده یک زندگی با عزت و احترام به همراه عشق و مودت با همسرش داشته باشد.
و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
در اینجا بعضی از متونی که خلاصه نتیجه تحقیقاتی است که بعضی از دانشمندان جامعهشناس از خلال بررسیهای مداوم بدان رسیدند را قرار میدهم:
دانشمند جامعه شناس آمریکایی ویلیام روبنسون به استناد بررسی مجموعهای از داستانهای عشق میگوید: (عمر احتمالی برای عشق، سه سال و نه بیشتر بعد از ازدواج است)، و میگوید: (وقتی که عشق به اواخر عمرِ احتمالیش میرسد، نور آن کمرنگ میشود؛ و به اندازه تقریباً یک سال زمان لازم است تا طرف مقابل درک نماید که علاقه عشق حقیقتی است که زندگی مشترک از آن غافل گشته است).
وی میگوید: (سیستم مغز که عملیات عشق را بر عهده دارد، تولید انرژی و انرژی عشق و نیروی عواطف را برای مدت سه سال تولید میکند، سپس آن انرژیها متوقف میشوند و گویی همانند باطری خالی میماند که نمیتوان بار دیگر شارژ آن را برگرداند، سپس آن ارتباطی که بر مبنای عشق بنا شده به دوستی خالی و رهایی تبدیل میشود).
پروفسور سیندی هازان از دانشگاه کورنیل نیویورک آزمایش زمینهای بر عدهای که تعداد آنها پنج هزار زن و مرد از ۳۷ فرهنگ مختلف در جهان در سطح جهان پیشرفته و توسعهنیافته انجام داد، و این تحقیق عبارت از مجموعهای از آزمایشات روانی و بیولوژی، برای مقایسه میزان عشق بین هر دو فردی که یکدیگر را دوست دارند و نتیجه آن این که: (عشقی وجود ندارد که بتواند در طول مدت زندگی استمرار داشته باشد، و این تحقیق تاکید میکند که دوستی با علاقه عمیق فقط تا نهایت مدت چهار سال ادامه پیدا میکند، سپس بعد از این مدت از بین میرود).
أحمد الحسن أواخر صفر/ ۱۴۳۱ هـ
******