جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامسؤال/ ۴۴۷: بسم الله الرحمن الرحیم.
اللهم صل علی محمد و آل محمد الأئمة و المهدیین و سلم تسلیماً.
سلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
سؤال من در مورد حالت عبادت پدرم است، پدرم دچار سکته مغزی شده و بر سمت راست وی اثر گذاشته و ایشان نمیتواند حرکت کند و این حالت بر وضع روانی وی تاثیر بسیاری داشته است، نتیجهاش این شده است: به خاطر ابتلای سابق وی به بیماری قند و قبل از این ابتلای اخیر وی زیاد ادرار میکنند و هنگامیکه دچار گردید (سکته مغزی) حالت نفسانی وی خیلی پایین آمد بطوری که ما مجبور به استفاده از وسایل حفاظت کننده برای وی شدیم چون او نمیداند، چه موقعی ادرار میکند، وقتی که ادرار در مثانه زیاد میشود، نمیتواند بر آن تسلط پیدا کند، و این حالت با حالت عقلی، که میداند چه موقعی ادرار میکند، تطابق ندارد، و پدرم تقریباً به صورت کلی زمان ادرار نمودن را درک نمیکند، تکلیف او در این حالت چیست؟؟ تیمم، یا وضو همانطور که بیعقلی باید چنین کند تکلیف او چیست؟؟
المرسل: أبو علي - العراق
مسئله دیگر: پدرم مشکلی در نماز دارد، اشتباهاتش در نماز زیاد است، به این خاطر که او تمرکز ندارد و چه بسا در وسط نماز با کودکان سخن می گوید و نمازش را به اتمام میرساند. قضیه بعدی این که ایشان تعداد رکعات را فراموش میکند، و همچنین تعداد سجدهها، چه بسا دو الی سه بار سجده میکند، و حساسیت زیادی دارد و اگر به او بگوییم که در نماز اشتباه نمودی، سخن ما را قبول نمیکند، تکیف او در نماز چیست، هم چنین تکلیف ما در قبال نماز و کارهای او چیست؟ از خداوند امید دارم که پاسخ سریع داده شود؛ چون ما تکلیف او و تکلیف خود را نمیدانیم، و الان ما برای اداء نمازش برای او تیمم میکنیم.
فرستنده: أبو علی - عراق
جواب: بسم الله الرحمن الرحیم
و الحمد لله رب العالمین، و صلی الله علی محمد و آل محمد الأئمة و المهدیین و سلم تسلیماً.
در مورد قضیه تسلّط نداشتن بر ادرار، در صورت امکان خودش را از ادرار پاک (و تطهیر) کند و وضو میگیرد.
در مورد فراموشی بسیار یا غفلت یا حتی کار منافی با نماز مانند سخن، اگر این مسئله با اراده او نباشد مانند این که این موارد به خاطر زیادی سن و ضعیف بودن درک باشد، چیزی بر او نیست، و ان شاء الله نمازش قبول میشود، خداوند فردی را مگر به اندازه تواناییش تکلیف ننموده است، و شما وظیفهای ندارید که مراقب نمازش باشید و فراموشی یا غفلتش در نماز را به او یادآوری کنید.
و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
أحمد الحسن جمادی الأول/ ۱۴۳۱ هـ
******