جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامسؤال/۴۲۱: السلام علیکم یا آل محمد و رحمة الله و برکاته، سلام بر یمانی آل محمد و بر فرزندان پاک و طاهرت.
مولای من در قرآن این آیات مبارک آمده است: (و اوست کسی که از آسمان، آبی فرود آورد؛ پس به وسیله آن از هر گونه گیاه برآوردیم، و از آن (گیاه) جوانه سبزی خارج ساختیم که از آن، دانههای مُتراکمی بر میآوریم. و از شکوفه درخت خرما خوشههایی است نزدیک به هم. و (نیز) باغهایی از انگور و زیتون و انار -همانند و غیر همانند- خارج نمودیم. به میوه آن چون ثمر دَهَد و به (طرز) رسیدنش بنگرید. قطعاً در اینها برای مردمیکه ایمان میآورند نشانههاست)([56]). معنی و یا تأویل این کلمات از آیه: ﴿ همانند و غیر همانند ﴾، چیست در حالی که خداوند سبحان از درختان و گیاهان صحبت میکند و میفرماید مُشْتَبِهاً وَغَیرَ مُتَشَابِهٍ، ومنظور خداوند چیست، آیا منظور همان موضوع است، یا منظور آن همان آل محمد(ص) هستند. و الحمد لله وحده.
فرستنده: شیخ إیاد - إیران
جواب: بسم الله الرحمن الرحیم
و الحمد لله رب العالمین، و صلی الله علی محمد و آل محمد الأئمة و المهدیین و سلم تسلیماً.
زمانی که به شاخه و برگهای درخت زیتون و انار نگاه کنید، بین آنها شباهتی را مییابید ولی میوهی آنها شبیه به هم نیست.
همچنین خداوند علومی را از اولیائش ظاهر میکند تا بندگانش از آن سود ببرند، و با این که اولیاء خداوند شبیه به هم هستند ولی میوههایی که خداوند از آنها ظاهر نموده شبیه نیست، مثلاً میبینید که خداوند دعاء را بر زبان زین العابدین علی بن حسین(ع) ظاهر نمود، و فقه را بر زبان صادق جعفر بن محمد(ع). والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
أحمد الحسن - ربیع الأول/ ۱۴۳۱ هـ
******
[55]- الإنعام: 99.
[56]- انعام: 99.