جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامسؤال/ ۴۲۰: بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیکم یا آل محمد و رحمة الله و برکاته، السلام علی یمانی آل محمد(ع) وذریته الطیبین الطاهرین و رحمة الله و برکاته، السلام علی أنصارک و رحمة الله و برکاته.
آقای من، در قرآن کریم این آیات مبارک وارد شده است:
(و همانا پیش از آنها قوم فرعون را آزمایش نمودیم و فرستادهای بزرگوار برای آنها آمد* که بندگان خدا را به من تسلیم کنید، همانا من برای شما فرستادهای امین هستم)([50]).
المرسل: الشيخ إياد - إيران
این فرستاده کیست، و محدوده عصمت اش چگونه است بطوری که میفرماید: (که بندگان خدا را به من تسلیم کنید، همانا من برای شما پیامبری امین هستم)، و امانتی که به خود نسبت میدهد چیست، و آیا پیش از شما فرستادهای از جانب امام بود، و محدوده رسالتش چگونه بود، آیا فقط برای حوزه یا برای همه مردم بود؟ و الحمدلله وحده.
فرستنده: شیخ إیاد - إیران
جواب: بسم الله الرحمن الرحیم
و الحمد لله رب العالمین، و صلی الله علی محمد و آل محمد الأئمة و المهدیین و سلم تسلیماً.
خداوند متعال میفرماید: (و همانا پیش از آنها قوم فرعون را آزمایش نمودیم و فرستادهای بزرگوار برای آنها آمد* که بندگان خدا را به من تسلیم کنید، همانا من برای شما پیامبری امینم* و اینکه بر خدا گردنکشی نکنید که من برای شما حجتی آشکار آوردم* و همانا من به پروردگار خود و پروردگار شما پناه میبرم از اینکه سنگسارم کنید* و اگر به من ایمان نمیآورید، پس از من کِناره گیرید* پس پروردگار خود را خواند که اینان مردمی گناهکارند* پس (گفتیم) بندگان مرا شبانه حرکت بده، که شما مورد تعقیب خواهید بود* و دریا را آرام پشت سر بگذار که آنها سپاهی غرق شدنی هستند)([52]).
آیات از حضرت موسی(ع) سخن میگویند و این از مقدمه روشن است ﴿قَوْمَ فِرْعَوْنَ﴾ و از پایاناش ﴿إِنَّهُمْ جُندٌ مُّغْرَقُونَ﴾.
و این مَثَل و تشبیه را زدند که مردم در زمان رسول خدا محمد(ص) و در زمان قائم از آنان پند گیرند، زیرا موسی(ع) نیز قائم بود و به او نیز همانند قائم آل محمد بشارت داده شده بود.
خداوند متعال میفرماید: (و میخواستیم بر کسانی که در زمین مُستضعف شدند مِنت نَهیم و آنها را امام گردانیم و ایشان را وارثان زمین قرار دهیم* و در زمین تمکینشان دهیم و به فرعون و هامان و سپاهشان چیزی را که از آن حذر داشتند نشان دهیم)([54]). والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
أحمد الحسن ربیع الأول/ ۱۴۳۱ هـ
******
[49]- الدخان: 17 – 18.
[50]- دخان: 18 – 17.
[51]- الدخان: 17 – 24.
[52]- دخان: 24 – 17.
[53]- القصص: 5 – 6.
[54]- قصص: 6 – 5.