جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامسؤال/ ۴۱۹: بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صل علی محمد وآل محمد الأئمة والمهدیین وسلم تسلیماً.
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ (وصف بهشتی که به پرهیزکاران وعده داده شده (این است که) در آن نهرهایی است از آبی که نگندد، و نهرهایی از شیر که مَزه اش دگرگون نشود، و نهرهایی از شراب که برای نوشندگان لذتی است، و نهرهایی از عسل خالص. و در آنجا هرگونه میوهای برایشان هست، (از همه بالاتر) آمرزشی از پروردگارشان. (آیا چنین کسی) مانند کسی است که جاودانه در آتش است و آبی جوشان به خوردِشان داده میشود پس رودههایشان را از هم می پاشد؟)([46]).
آیهی قرآن از بهشت و وعده خدا که به متقین داده شده ﴿ آمرزشی از پروردگارشان ﴾ سخن میگوید، مقصود از این مغفرت چیست اگر آنها در بهشت هستند؟ و اگر آنها وارد بهشت شدند مقصود از متقین که خطاب به آنها شده چیست؟ آیا مغفرت قبل از ورود به بهشت است یا بعد از آن؟ همین و از شما مولایم تقاضای دعا دارم.
فرستنده: ابن الطف - عراق
جواب: بسم الله الرحمن الرحیم
و الحمد لله رب العالمین، و صلی الله علی محمد و آل محمد الأئمة و المهدیین و سلم تسلیماً.
خداوند متعال میفرماید: (وصف بهشتی که به (مُتقون) پرهیزکاران وعده داده شده (این است که) در آن نهرهایی است از آبی که نگندد، و نهرهایی از شیر که مَزه اش دگرگون نشود، و نهرهایی از شراب که برای نوشندگان لذتی است، و نهرهایی از عسل خالص. و در آنجا هرگونه میوهای برایشان هست، (از همه بالاتر) آمرزشی از پروردگارشان. (آیا چنین کسی) مانند کسی است که جاودانه در آتش است و آبی جوشان به خوردِشان داده میشود پس رودههایشان را از هم می پاشد؟). مُتقون (پرهیزکاران) محمد و آل محمد(ع) و شیعیانشان هستند، و آنها اهل بهشت و مغفرتاند.
مغفرت و بخشش مراتبی دارد، و هر یک از آنها به حسب حال خود مرتبهای دارند، مغفرت بعضی از آنها این است که خداوند گناهان و بدیشان را بپوشاند و خداوند آن را حتی از فرشتگان نویسنده که میدانستند و یا گناهان بندگان را مشاهده کرده را دچار فراموشی میکند، بلکه خود آنها نیز گناهان خود را فراموش میکنند، و گناهان و بدیشان موجب تلخی نعمتهای بهشت که بر آنها داده شده، نمیشود.
و بعضی از آنها مقام بالاتری دارد و مغفرتاش همان فتح مبین و بخشش گناهی است که برای محمد(ص) بخشیده شد، یعنی مغفرت گناه انا (منیت)، و اما شخصی با درجهای پایینتر از محمد(ص)، و این امر را در مواضع زیادی روشن نمودم، و میتوانی به متشابهات مراجعه کنی خداوند شما را توفیق دهد.
خداوند متعال در خطاب به حضرت محمد(ص) میفرماید: (همانا ما برای تو فتح و گشایشی آشکار نمودیم* تا خداوند برای تو گناه گذشته و آیندهات را ببخشد و نعمتش را بر تو تمام نموده و تو را به راه حق و صراط مستقیم هدایت نماید)([48]).
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
أحمد الحسن - ربیع الأول/ ۱۴۳۱ هـ
******
[45]- محمد: 15.
[46]- محمد: 15.
[47]- الفتح: 1 – 2.
[48]- فتح: 2 – 1.