جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامأعوذ بالله السميع العليم من الشيطان اللّعين الرجيم، بسم الله الرحمن الرحيم،
اللهم صل على محمد وآل محمد الأئمة والمهديين وسلم تسليمًا.
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
سال قبل دو رویا دیدم:
رویای اول: من بالای پشت بام منزل بودم. به آسمان نگریستم و مسجد نبوی، مسجد رسول الله(ص) را در آنجا دیدم. کعبه در کنار آن بود و به همراه یکدیگر، در حرکت بودند. از زیر مسجد و کعبه گویا دود یا مِهی بیرون میآمد در حالی که آن دو در بالای آسمان به سوی من میآمدند. کعبه و مسجد نبوی در جهت خاصی در بالای آسمان متوقف شدند. همراه من عدهای نیز بودند. برخواستم و به سوی کعبه و مسجد النبی سجده کردم پس از آنکه به سوی من رو کردند. سپس این دو در جهت معینی که بسیار نزدیک من بود، توقف کردند و در این هنگام بر مسجد النبی و کعبه سجده کردم در حالی که آنها بالای آسمان بودند. سپس مردم با من سجده کردند، گویا بعد از من سجده کردند و شاید پشت سر من بودند، درست به یاد ندارم. سرم را بلند کردم، بسیار ناراحت بودم و بسیار میگریستم. پس از اندکی، در همان رویا، کعبه را روی بام منزل دیدم و منزل، جزئی از کعبه شد و فقط قسمتی از آن رویت میشد. گویا کعبه، دیوار خانه را خراب کرد و بخشی از کعبه از پشت دیوار فروریخته، رویت میشد و قسمتی از کعبه نمایان بود؛ گویا این قسمت، رکن یمانی یا قسمتی دیگر بود، نمیدانم. کسانی که با من بودند همگی به کعبه که روی بام منزل من بود مینگریستند به جز یک نفر که نشسته بود؛ سخنی در مورد کعبه به او گفتم و او گفت نمیدانم. از این میترسیدم که میدانستم این شخص، شخصیتی است که میشناختمش؛ از راه خودم دعوت یمانی را به او رسانیده و با او بحث کرده بودم و چیزهایی را از یمانی(ع) برایش گفته بودم؛ ولی این شخص، رد کرد و نه تنها به رد کردن اکتفا ننمود بلکه سید(ع) را لعنت نمود و پناه بر خدا از این کفر! علت این لعن نمودن، این بود که وی از سیستانی که مقلدّش بود، بسیار پشتیبانی مینمود. به این ترتیب، کسانی که روی بام بودند و به سوی مسجد نبوی و کعبه سجده کرده بودند را به جز دو نفر، بقیه را نمیشناختم؛ یکی همان بود که گفتم و دیگری یکی از مومنان صالح بود که البته به دعوت یمانی ایمان نیاورده بود و اسمش «فائز» بود.
این منظرهی بسیار ترسناکی بود که کعبهی بزرگ را دیدم که روی سقف منزلم آمد یا به طور دقیقتر، جزیی از آن شد، دیوار را خراب کرد و قسمتی از آن بالای پشت بام، آشکار گردید.
عجیب آنکه این دیوار که قسمتی از کعبه آن را خراب کرد، جهتش به سوی قبله بود به طوری که اگر روی پشت بام به سمت این دیوار میایستادم، دقیقاً رو به قبله قرار قرار میگرفتم.
رویای دوم: خود را دیدم که لباسی عجیب و غریب به رنگ سفید پوشیده بودم که بسیار شبیه یونیفورمهای نظامی زمان ما میباشد. روی شانهی راست و چپم ستارگانی بود گویا رنگشان زرد یا طلایی بود، دقیق خاطرم نیست. روی تخت خواب نشسته بودم؛ روی آن نخوابیده بودم، نشسته بودم و به لباس خودم میاندیشیدم و به ستارگانی که روی شانههای چپ و راستم بود، مینگریستم.
هر دو رویا در شرایطی دیده شد که بسیار محزون بودم و این دو رویا در آن هنگام غم و اندوهِ مرا بسیار زدود و دو رویا در فاصلهی زمانی بسیار کوتاهی از هم، بود.
رویای کعبه و مسجد نبوی اول بود و پس از آن رویای ستارههایی که روی یونیفورم بودند. امیدوارم سید که سلام و صلوات پروردگارم بر او باد، تفسیر فرمایند.
فرستنده: عزام العبیدی – المنتصر به یمانی
پاسخ:
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صل علی محمد و آل محمد الائمة و المهدیین و سلم تسلیماً کثیراً.
رویای اول: کعبه و مسجد نبوی دلالت بر نزول هدایت بر زمین دارد. به طور پیشفرض وجود کعبه به تنهایی در رویا برای دلالت بر هدایت، کافی است ولی وجود مسجد نبوی بر تشابه بسیار این حق با دعوت رسول الله محمد(ص) دلالت دارد، همان گونه که حوادث و وقایع این دو دعوت و دوستان و دشمنان آن به هم شباهت دارند.
امام باقر(ع) فرمود: «همانا قائم ما آنگاه که قیام کند، مردم را به امر جدید دعوت میکند همان گونه که رسول الله(ص) به امری جدید فراخواند. اسلام غریب آغاز شد و غریب باز خواهد گشت؛ پس خوشا به حال غریبان»([176]).
ابوبصیر میگوید که امام صادق(ع) فرمود: «اسلام غریبانه آغاز شد و همان گونه که آغاز شد، غریبانه باز خواهد گشت، پس خوشا به حال غریبان». به او گفتم: خدا تو را به صلاح برساند، این را برای من تشریح فرما! پس امام(ع) فرمود: «دعوتکنندهای از ما، دعوتی جدید مینماید همان گونه که رسول الله(ص) دعوتی جدید نمود»([178]).
ابوبصیر میگوید: به امام صادق(ع) گفتم: دربارهی این سخن امیرالمومنین(ع) که «اسلام غریبانه آغاز شد و همان گونه که آغاز شد، غریبانه باز خواهد گشت؛ پس خوشا به حال غریبان» مرا باخبر فرما! امام(ع) فرمود: «ای ابا محمد! آنگاه که قائم ما قیام کند به امری جدید دعوت میکند همان گونه که رسول الله(ص) به امری جدید خواند». ابوبصیر گفت که برخواستم و سر امام(ع) را بوسیدم و گفتم: شهادت میدهم که تو امام من در دنیا و آخرت هستی. دوستت را دوست دارم و با دشمنت دشمنی میکنم و همانا تو ولیّ خدا هستی. امام(ع) فرمود: «خدا بر تو رحم کند»([180]).
اما دود، اشاره به عذاب دارد یعنی عذابی که همراه با دعوت حق است؛ همان گونه که همراه با تمام دعوتهای الهی پیشین بود و بر امتهای سرکش نازل شد. ولی این دفعه همهی اهل زمین را دربرمیگیرد اگر از امر خدا سرپیچی کنند زیرا دعوت به آنها رسید و برای همهی آنها نمایان شد. از خدای سبحان میخواهم که مومنین را به فضلش نجات دهد.
آن دو نفر که سجده نکردند، به حق ایمان نمیآورند. سجدهکنندگان، فرشتگاناند و رد کنندگان، ابلیس و پیروانش هستند. این موضوع همان گونه که در ابتدا اتفاق افتاد، در هر زمان تکرار میشود.
فرود آمدن کعبه در خانهات یا بر سقف خانهات دلیلی بر آن است که تو در راه حق و صراط مستقیم هستی و در جهت قبله؛ یعنی این که تو بر ولایت الهی هستی.
رویای دوم: تخت یعنی منصب و پادشاهی و ستارگان روی شانه، دلالت بر وجاهت و بزرگی نزد خدا و فرشتگانش دارد.
رویا از بشارتها در زمان آینده است. از خدا میخواهیم که به تو توفیق دهد و تو را تا آخرین لحظهی زندگیت در این دنیا، بر حق استوار بدارد و رویایت را به حقیقت بدل کند و چشمت را روشن کند و تو را از شرّ شیاطین انس و جن که خدا رسوایشان سازد، دور گرداند.
والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته.
أحمد الحسن
******
[175]- غيبة النعماني: ص336، بحار الأنوار: ج52 ص366.
[176] - غیبت نعمانی: ص 336 ؛ بحار الانوار: ج 52 ص 366.
[177]- غيبة النعماني: ص336، بحار الأنوار: ج52 ص366.
[178] - غیبت نعمانی: ص 336 ؛ بحار الانوار: ج 52 ص 366.
3- غيبة النعماني: ص337، بحار الأنوار: ج52 ص367.
[180] - غیبت نعمانی: ص 337 ؛ بحار الانوار: ج 52 ص 367.