جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامحق تعالی میفرماید (وَإِذَا قُرِئَ عَلَيْهِمُ الْقُرْآنُ لا يَسْجُدُونَ)( و آنگاه كه قرآن بر آنان خوانده شود، سجده نمىكنند؟)[533] آیه، کسی که هنگام تلاوت قرآن سجده نمی کند را نکوهش می کند، آیا سجده در هنگام تلاوت قرآن واجب است؟
پاسخ:
بسم الله الرحمن الرحیم
والحمد لله رب العالمین، و صلی الله علی محمد و آل محمد الائمة و المهدیین و سلم تسلیماً.
قرآن،همان (امامی حجت بر خلق در هر زمان است)([535])، و خواندن آن یعنی خواندن صفحه وجودش بر مردم در این دنیاست، پس مردم باید از او اطاعت کنند و تسلیم فرمان او باشند و این سجده همانی است،که شیطان (لعنه الله) آن را پس زد و هر که به بیماری شیطان (لعنه الله) مبتلا باشد، نیز آن را پس میزند.
بنابراین رویگردانی مردم از قرآن ناطق است، که او امام وحجت خدا در زمان خودشان است، و ترک اطاعت از او (علیه السلام) همان ترک سجود است، و آن مانند رویگردانی ابلیس از سجده برای آدم است: (و وقتی که به فرشتگان فرمان دادیم که بر آدم همه سجده کنید، و آنها تمام سر به سجده فرود آوردند جز شیطان که از جنس جن بود بدین جهت از طاعت خدای خود سرپیچید، پس آیا (شما فرزندان آدم) مرا فراموش کرده و شیطان و فرزندانش را دوست خود میگیرید در صورتی که آنها شما را سخت دشمنند؟ ظالمان را (که به جای خدا شیطان را به طاعت برگزیدند) بسیار بد بدلی است).([537])
******
[532]- الانشقاق : 21.
[533] - الانشقاق : 21.
[534]- قال الإمام علي (علیه السلام) : (أنا القرآن الناطق) ينابيع المودة لذوي القربى: ج1 ص214.
وعنه (ع) قال: (هذا كتاب الله الصامت، وأنا كتاب الله الناطق) وسائل الشيعة (آل البيت) : ج27 ص34.
وعنه (ع) قال: (وهذا كتاب الله الصامت وانا المعبر عنه، فخذوا بكتاب الله الناطق وذروا الحكم بكتاب الله الصامت إذ لا معبر عنه غيري) العمدة لابن البطريق : ص330.
وعن عبد الرحمن بن كثير الهاشمي عن أبي عبد الله (ع) قال: ( قال الذي عنده علم من الكتاب انا اتيك به قبل ان يرتد إليك طرفك، قال: ففرج أبو عبد الله (ع) بين أصابعه فوضعها على صدره ثم قال: والله عندنا علم الكتاب كله ) بصائر الدرجات للصفار: ص232 – 233.
[535] - امام علی (ع) فرمود: (من قرآن ناطق هستم). ينابيع المودة لذوي القربى: ج1 ص214.
و از او (ع) فرمود: (این کتاب صامت خداست و من کتاب ناطق خدا هستم). وسائل الشيعة (آل البيت) : ج27 ص34.
و از او(ع) فرمود: (و این کتاب صامت خداست و من بیان کننده آن هستم، پس کتاب ناطق خدا را بگیرید و قضاوت را با کتاب صامت خدا واگذار کنید، زمانی که جز من بیان کننده ی آن وجود ندارد). کتاب "العمده: ابن البطریق: ص 330.
و از عبدالرحمن بن کثیر هاشمی از اباعبدالله (ع) فرمود: «کسی که علمی از کتاب دارد، گفت: آن را برای شما میآورم قبل از اینکه پلک بزنید. گفت: پس ابوعبدالله – امام صادق (ع)- انگشتان خود واکرد و بر سینه خود گذاشت و سپس فرمود:به خدا سوگند ما علم کل کتاب را داریم. "بصائر الدرجات" الصفار: ص 232-233.
[536]- الكهف : 50.
[537] - الکهف: 50.