جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامخداوند متعال میفرماید: « و از نشانههای او شب و روز و آفتاب و ماه است. به آفتاب و ماه سجده نکنيد، به خدای يکتا که آنها را آفريده است سجده کنيد، اگر او را میپرستيد »([618]). منظور از خورشید و ماه چیست؟ در خصوص سجودی که از آن نهی شده، آیا سجدهکردنی برای آنها وجود داشته و از آن نهی شده است؟
فرستنده: مصطفی - بصره
پاسخ:بسم الله الرحمن الرحیم،والحمدلله رب العالمین.
ظاهر این آیه روشن است و نیازی به توضیحات ندارد. کسانی به الوهیت مطلق خورشید و ماه یا همان حجّت خدا و وصی او در هر زمانی و به خصوص به حضرت محمد(ص) و علی(ع) اعتقاد داشته یا دارند. داستان حضرت ابراهیم(ع) در قرآن را پیشتر بیان نمودم([621]). بنابراین آنچه نهی شده است سجده به آنها به عنوان اینکه آنها الوهیت مطلق هستند، میباشد و منظور این است که آنها قبلهی خداوند سبحان و متعال هستند، یعنی با آنها خداوند شناخته میشود([622]).
اما قائلین به تجسم خداوند (مجسّمه)، گمراهی آنها را به سوی امتهای به گور رفته برده است؛ به اعتقاد الوهیت داشتن همین خورشید و ماه در این عالم جسمانی! اصل این انحراف همان موضوع در ملکوت آسمانها میباشد؛ یعنی خورشید، حجّت خدا و ماه وصی او است، به خصوص در مورد حضرت محمد(ص) و علی(ع).
سید احمد الحسن - وصی و فرستادهی امام مهدی(ع)
******
[617]- فصلت: 37.
[618] - فصلت: 37.
[619]- في بداية الجزء الأول من المتشابهات، فراجع.
2- عن أبي عبد الله (ع) انه قال: (نحن ولاة أمر الله وخزنة علم الله وعيبة وحي الله وأهل دين الله، وعلينا نزل كتاب الله وبنا عبد الله ولولانا ما عرف الله، ونحن ورثة نبي الله وعترته) بصائر الدرجات - لمحمد بن الحسن الصفار: ص81.
[621] - مراجعه کنید به ابتدای جلد اول کتاب متشابهات.
[622] - از ابو عبد الله(ع) روایت شده است که فرمود: «ما والیان امر خدا و خازنان علم خدا و صندوق وحی خدا و اهل دین خدا هستیم. کتاب خدا بر ما نازل شد و خدا به وسیلهی ما پرستیده شد و اگر ما نبودیم، خدا شناخته نمیشد. ما وارث نبی خدا و عترت او هستیم». بصائر الدرجات - محمد بن حسن صفار: ص18.