جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامپرسش ۱۳: معنای حدیث قدسی «الصوم لی و أنا اُجزي به»([181]) (روزه برای من است و من پاداش روزه میدهم) چیست؟
پاسخ: قرائت «أجزي به» (خودم به آن پاداش میدهم) اشتباه است؛ زیرا خدای سبحان پاداش تمام عبادات را به بندگان میدهد و براساس این قرائت نادرست، خصوصیت ویژهای برای روزه وجود ندارد.
قرائت درست «اُجزی به» است یعنی با همزهی مرفوع و الف کوتاه. مراد از این روزه، روزهی مریم (ع) و بالاتر از آن میباشد: ﴿ برای خدای رحمان روزه نذر کردهام و امروز با هيچ بشری سخن نمیگويم ﴾([183]) .
یعنی اینکه انسان از خلق بیمناک باشد و با خدای سبحان مأنوس. این همان آغاز و پایانی است که ثمرهاش چنین میباشد: خداوند خودش پاداش روزهای است که آن روزه عبارت باشد از روزهی از «من»؛ و این هنگامی است که بنده بر صراط مستقیم سِیر کند و میداند و معتقد است و میبیند که وجود اجباری و بقای ظنّی او به جهت شائبهای از عدم و ظلمت است که با نور مخلوط میباشد. این همان گناهی است که از بنده جدا نمیشود، و آن، گذشتهی بنده و حال و آیندهی او میباشد. اگر بنده از «من» روی برگرداند، و مخلصانه خواهان دور ساختن صفحهی ظلمت و عدم باشد و خدای متعال دعایش را اجابت فرماید، جز خدای واحد قهار برجای نمیماند و زمین با نور پروردگارش روشن میشود و نامههای اعمال آورده شوند و گفته شود حمد و ستایش تنها از آنِ خداوند، پروردگار جهانیان است.
******
[180]- الكافي : ج4 ص63 ح6.
[181]- کافی: ج 4 ص 63 ح 6.
[182]- مريم : 26.
[183]- مریم: 26.