جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامسنّت امام مهدی(علیه السلام) همان سنّت انبیا و فرستادگان است. آیا امام(علیه السلام) یا فرستادهی ایشان(علیه السلام) برخی امور را که ظاهراً حرام است ـ همانطور که در سوره کهف آمدهـ انجام میدهد یا انجام آنها را به برخی از یارانش یا گروهی از مردم دستور میدهد؟ و چگونه میتوان دریافت که اینها اموری باطنی یا مشروع میباشند؟
پاسخ: بله، امام مهدی(علیه السلام) امور فراوانی را که برخی مردم و از جملهی آنها گروهی از اصحابش، آن امور را مخالف شریعت میدانند انجام میدهد؛ همان طور در روایات اهل بیت آمده است که آن حضرت(علیه السلام) به حکم برخی انبیای پیشین حکم مینماید که برخی از انصار ایشان بر او خرده میگیرند.([421])
مشخص میگردد که این امر، مشروع و صحیح است؛ چرا که کسی که به انجام آن مبادرت ورزیده، خود امام مهدی(علیه السلام) بوده است و اگر موضوعی بر انسان مشتبه شود میتواند به(دلیل المتحیّرین)(راهنمای سرگردانان) که همان جبّار آسمانها و زمین خداوند سبحان و متعال است رجوع کند تا با رؤیا یا هر طریقی که بین او و خداوند سبحان و متعال است آن را روشن سازد.
******
[420]- عن أبي بصير، عن أبي جعفر(علیه السلام) قال:(يقضي القائم بقضايا ينكرها بعض أصحابه ممن قد ضرب قدامه بالسيف وهو قضاء آدم(علیه السلام) فيقدمهم فيضرب أعناقهم ثم يقضي الثانية فينكرها قوم آخرون ممن قد ضرب قدامه بالسيف وهو قضاء داود(علیه السلام) فيقدمهم فيضرب أعناقهم ثم يقضي الثالثة فينكرها قوم آخرون ممن قد ضرب قدامه بالسيف وهو قضاء إبراهيم(علیه السلام) فيقدمهم فيضرب أعناقهم ثم يقضي الرابعة وهو قضاء محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) فلا ينكرها أحد عليه) بحار الأنوار: ج52 ص389.
[421]- از ابو بصیر از ابا جعفر(علیه السلام) روایت شده است که فرمود:(قائم ع قضایا را قضاوت میکند و برخی از اصحابش از کسانی که در رکابش شمشیر زدهاند به قضاوتش که قضاوت حضرت آدم ع است اعتراض میکنند که آنها را به صف کرده، گردن میزند. سپس برای بار دوم قضاوت میکند و افراد دیگری از اصحابش که در رکابش شمشیر زدهاند به قضاوتش که قضاوت حضرت داود(علیه السلام) است اعتراض میکنند که باز هم آنها را پیش میآورد و گردن میزند. پس از آن برای بار سوم قضاوت میکند که افراد دیگری از اصحابش که در رکاب وی شمشر زدهاند به قضاوت او که قضاوت حضرت ابراهیم(علیه السلام) است اعتراض میکنند که آنها را به صف کرده، گردن میزند و در نهایت، برای بار چهارم قضاوت میکند که همان قضاوت حضرت محمد(علیه السلام) است و این بار کسی به وی اعتراض نمیکند). بحار الانوار: ج 52 ص 389.