جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامحق تعالی فرموده است:(نمازها و نماز ميانه را پاس بداريد).([399]) نماز میانه کدام است؟
پاسخ: نماز میانه، به طور خاص همان نماز جمعه است و قرینهی آن در باقی ایام، نماز ظهر میباشد، و این امر به خصوص برای محافظت بر نماز جمعه و برای تاکید بر آن است؛ زیرا مسلمانان در آن برای اصلاح آنچه از دین و دنیایشان تباه شده است و همچنین فزونطلبی از فیض خداوند سبحان و متعال گرد هم میآیند؛ و این به حسب ظاهر است.
اما در حقیقت نماز همان ولایت ولیّ خدا و حجّت او بر بندگان است، و نماز میانه یا نماز جمعه همان عمل و جهاد در رکاب قائم میباشد و نماز قائم(علیه السلام) همان نماز جمعه است؛ چرا که وی امّت اسلامی را بر حق گرد میآورد، پس از آنکه ائمهی گمراه و علمای بیعمل آن را پراکنده ساختهاند. نماز قائم(علیه السلام) همان نماز میانه است زیرا یاران او ـکه نماز و همچنین عمل و جهاد هستندـ همان امّت میباشند([402])؛(آری چنين است که شما را بهترين امّتها گردانيديم تا بر مردمان گواه باشيد و پيامبر بر شما گواه باشد).([403])
به طور قطع بیشتر مسلمانان نمیتوانند شاهدی بر مردم باشند. چطور ممکن است فردی شرابخوار یا زناکار یا هر معصیتکار دیگری، در دادگاه الهی بر مردم شاهد باشد، بلکه اینها امّت میانهاند ـو اینها ائمه نیز میباشندـ و عبارتاند از سیصد و سیزده نفر و اینها گواهان بر مردم هستند چرا که بندگان واقعی خدا میباشند. اینها گروهی هستند عابد، مخلص و مستضعف که در آسمان معروفاند و در زمین گمنام، و در راه خدا از سرزنش هیچ ملامتگری نمیهراسند.
حق تعالی میفرماید:(و ما بر آن هستيم که بر کسانی که روی زمين به استضعاف کشیده شدند منّت گذاریم و آنان را پيشوايان سازيم و وارثان گردانيم).([405])
******
[398]- البقرة : 238.
[399]- بقره: 238.
[400]- جاء عن أمير المؤمنين(علیه السلام) في نهاية حديث افتراق الأمة :(... ثم قال: ثلاث عشرة فرقة من الثلاث والسبعين كلها تنتحل مودتي وحبي، واحدة منها في الجنة وهم النمط الأوسط، واثنتا عشرة في النار) الأمالي للشيخ الطوسي: ص524.
[401]- البقرة : 143.
[402]- از امیر المؤمنین(علیه السلام) در پایان حدیث چند پاره شدن امّت روایت شده است:(.... سپس فرمود: سیزده فقره از هفتاد و سه تا که همگی ادعای دوستی و محبت من را دارند، فقط یکی از آنها در بهشت میباشد که همان امّت میانه است و دوازده تای دیگر در آتش هستند). امالی شیخ طوسی: ص 524.
[403] - بقره: 143.
[404]- القصص : 5.
[405]- قصص: 5.