جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامتحريف تورات و انجيل
شواهد و دلایلی که نشان میدهد یهود و نصاری، تورات و انجیل را تحریف نمودهاند بسیار است و من درصدد برشمردن آنها نیستم؛ هر کسی که دارای فطرتی پاک و فکری سلیم باشد و این دو کتاب را به دقت مطالعه کند، تحریف شدن آنها برایش پوشیده نخواهد ماند. در این خصوص میتوانید به آنچه یکی از متفکرین ایشان نوشته است مراجعه کنید؛ کتاب اسپینوزا: رسالهای در باب لاهوت و سیاست، فصل هشتم. به عنوان مثال جملاتی از سخنان او را نقل میکنم:
برای اینکه به روشی حساب شده به تحقیقم در این زمینه وارد شوم ابتدا میپردازم به احکام ابتدایی که به کسانی که به تدوین کتابهای مقدّس پرداختهاند، تعلق دارد. در ابتدا به آنها که اسفار پنجگانه را تدوین نمودند، خواهم پرداخت. تقریبا همگان بر این پندارند که این شخص، موسی (ع) میباشد, و حتی فرّیسیان با شدت این نظر را تأیید نمودهاند تا آنجا که هر کس را که چنین باوری نداشته باشد، از دین خارج شمردهاند. به همین علت ابن عزرا که تا اندازهای میتوان وی را آزاد اندیش دانست، و کسی است که علمش را سبُک و خفیف نمیشمارند و تا آنجا که من میدانم اولین کسی است که متوجه این انحراف گردید، جرأت نکرد نظر خود را صریح و آشکارا بیان کند و تنها به اشاراتی آنهم با الفاظی مبهم اکتفا نمود. اما من از روشن ساختن این مطلب و آشکار کردن حقیقت ناب بیمی ندارم! این گفتههای ابن عزرا در شرحی که بر کتاب «تثنیه» زده است، میباشد: «در آنچه پس از رود اردن واقع شد.... تا انتها، و اگر سِرّ دوازده را میدانستی.... موسی شریعت خود را نگاشت....».
با این کلمات اندک، بیان میکند و ثابت میکند که مؤلّف «اسفار خمسه» (کتابهای پنجگانه) موسی نبوده است، بلکه مؤلّف آن شخص دیگری است که سالیانی دور پس از او میزیسته است؛ و اینکه موسی کتاب دیگری را به رشتهی تحریر درآورد و برای اثبات این مطالب، یاد آور میشود که: ۱- موسی مقدمهی «تثنیه» را ننوشته است؛ زیرا وی از رود اردن عبور نکرد.... ۲ - ....، تا انتها[213].
تحریف شده بودن تورات و انجیل کنونی، مسلّم و قطعی است و یا حداقل از نظر هر متفکّر آزادهای که بندهای تقلید کورکورانه را از هم گسیخته باشد، نظریهی برتر و غالب میباشد؛ اما این افراد چه کسانی هستند؟! در غیر این صورت چگونه کسی که به خداوند سبحان و متعال ایمان دارد میتواند در برابر این همه دشنام و سخنان ناشایست که به انبیای الهی و فرستادگانش (علیهم السلام) نسبت داده میشود، تاب بیاورد؟! مطالبی که تورات آکنده از آن است!!
به هر حال تورات و انجیل به عنوان متون تاریخیِ باقی مانده، قابل استفاده است و به عنوان حکم الهی و اخبار غیبی میتوان برخی قسمتهای آن را صادر شده از انبیا (علیهم السلام) دانست و یا حداقل برخی معانی موجود در آن را؛ البته تا آنجا که با آن معانی که قرآن و سنّت پیامبر (ص) و اهل بیت معصوم او (علیهم السلام) آوردهاند، مطابقت داشته باشد.
* * *
ابراهیم: 24 تا 27.
[212]- رسالة في اللاهوت والسياسة: ص266.
[213] - رسالهای در لاهوت و سیاست: ص 266.