جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامعقايد و احكام
که موارد زیر را شامل میشود:
عقاید صحیح:
ایمان به وجود خالق و یکتا شمردن او (توحید), اعتراف و تصدیق فرستادگان خدا و اوصیا و جانشینان ایشان (علیهم السلام), و همچنین به عدل، قضا و قدر، بِدا، بهشت و دوزخ و عصمت خلفا و جانشینان خداوند در زمینش, و همچنین تصدیق ملائکه، عالم غیب و همهی آنچه انبیا و فرستادگان و اوصیای آنها (علیهم السلام) بیان فرمودهاند, و ما چـارهای نـداریم جـز تمسک به دنبالهها و اعقاب ایشان و اقتدا به آثار و بقایای آنها (علیهم السلام). حق تعالی میفرماید: (اگر خدا را دوست میداريد، از من پيروی کنيد تا خداوند نيز شما را دوست بدارد)[91].
از زراره روایت شده است: از ابو عبد الله امام صادق (ع) سؤال شد: «پیدایش نسل از آدم (ع) چگونه بود و نیز کیفیت تولید نسل از ذریهی حضرت آدم (ع) به چه نحو صورت پذیرفت؟» سپس سؤالکننده گفت: «گروهی از مردم به میگویند خداوند عزوجل به آدم وحی فرمود دخترانش را به نکاح پسران خود در آورد و تمامی این مخلوقات در اصل از ازدواج خواهران و برادران میباشند. آیا این سخن صحیح است یا نه؟»
امام صادق (ع) فرمودند: «خداوند منزّه و مبرّا از این گفتار است. کسی که چنین سخنی میگوید... در واقع میگوید حق عزوجل برگزیدگان از مخلوقات، دوستانش، انبیایش، فرستادگانش، مردان و زنان مؤمن و مردان و زنان مسلمان را از حرام آفریده است و قدرت نداشته که آنها را از حلال خلق کند؟! با اینکه عهد و پیمان بسته و براساس آن ملزم شده است که خلق را از راه حلال ایجاد نماید و ایشان را پاک و پاکیزه و طیّب و منزّه از هر آلودگی بیافریند! به خدا سوگند برایم نقل کردند چهارپایی به اشتباه روی خواهرش جست و پس از آنکه پایین آمد و معلوم شد او خواهرش بوده است، ذکر خود را بیرون آورد و با دندانهایش آن را گرفت و فشرد تا قطع نمود، سپس افتاد و مرد. و از چهارپای دیگری به من خبر دادند که به اشتباه با مادرش جمع شد و پس از معلوم شدن، آن حیوان نیز همان کرد که چهارپای مذکور انجام داده بود. وقتی حیوانات چنین باشند، انسان که واجد فضایل و علم و کمال است این طور نباشد؟! منتهی چنانچه میبینید گروهی از مردم روی از علم و دانش اهل بیت پیامبران خود برتافته و به کارهایی که به آن امر نشدهاند پرداختهاند و با ارتکاب آن به ضلالت و گمراهی کشیده میشوند و با انجام اعمال شنیع و قبیح به انحطاط میگرایند و این انحراف از بدو پیدایش مخلوقات تا الآن ادامه داشته است و تا ابد نیز خواهد بود».
سپس فرمودند: «وای بر اینان که اعتقادشان چنین است. ایشان چقدر بیخبرند از آنچه را که نه فقهای حجاز و نه فقهای عراق با هم در آن اختلافی ندارند. خداوند عزوجل دو هزار سال پیش از آفرینش آدم به قلم امر فرمود و آن بر لوح محفوظ جاری شد و حکم تحریم خواهران بر برادران و محرمات دیگر را تا روز قیامت ثبت و ضبط نمود. ما مشاهده میکنیم این کتب چهارگانهی آسمانی مشهور در این عالم را که عبارتند از تورات، انجیل، زبور و فرقان، خداوند متعال مطالب لوح محفوظ را در این کتابها نهاد و آنها را بر انبیا و فرستادگانش –که سلام و صلوات خداوند بر همگیشان باد- نازل فرمود. تورات را بر موسی (ع)، زبور را بر داوود (ع) ، انجیل را بر عیسی (ع) و قرآن را بر حضرت محمد (ص) و در هیچ یک از این کتب آنچه را که در لوح محفوظ حرام نموده، حلال قرار نداده است. شایسته و سزاوار است که بگویم: کسی که این مطالب و مانند آن را ایراد کرده، صرفاً قصدش تقویت حجج و براهین مجوس میباشد. چه میشود ایشان را، خدا هلاکشان گرداند....»[93].
سپاس خدایی را که رسوایشان ساخت و به واسطهی نادانی و دشمنی که با صادقان آل محمد (ص) داشتند خوارشان نمود، آنگاه که پیامبران را اولاد زنا قرار دادند؛ و چه دور است این نسبت پلید از آن پاکان و برگزیدگان! خداوند سیاه گرداند روی همهی آنهایی را که در برابر صادقان از آل محمد (ص) برای خود جایگاهی قرار دادند و ادعای آگاهی از سنت پیامبر و محکمات و متشابهات قرآن را نمودند و خود را امامان و پیشوایانی قرار دادند که مردم را به سوی آتش رهنمون میسازند؛ چنانکه بنی امیه و بنی العباس و پیروان آنها در امور این دنیا چنین کردند و امروز برای پیروی از آنان هیچ عذر و بهانهای وجود ندارد مگر سرکشی و تکبر، و بهانههایی پوچ و بیمعنی که بر زبان میرانند!
مهمترین عقایدی که ایمان داشتن به آنها واجب است همانی است که در انتهای سورهی بقره آمده؛ همان که پیامبر اکرم (ص) به آن ایمان داشت؛ یعنی:
ایمان به خداوند، ملائکه، کتابهای آسمانی و فرستادگان؛ چه پیامبر باشند و چه جانشینان پیامبر و اوصیای آنها؛ یعنی هر فرستادهای از سوی خداوند سبحان؛ حتی اگر همانند طالوت (ع) فقط برای امور دنیوی فرستاده شده باشد!
بر هر مسلمانی واجب است که به خداوند یکتای بیهمتای یگانهی بینیاز ایمان آورد. همچنین به نبوت (ص)، و به ملائکه، کتابها، انبیای پیشین، و اوصیا و شرایع و دستورات آنها ایمان آورد و آنها را محترم بشمارد، حتی اگر منسوخ شده باشند؛ چرا که روزی روزگاری شریعت و آیین الهی بر این زمین محسوب میشدهاند. بر مسلمان واجب است که به جانشینان دوازدهگانهی حضرت محمد (علیهم السلام) ایمان داشته باشد و تمامی اخبار صحیحی که از ایشان (علیهم السلام) رسیده است را پذیرا باشد. همچنین مسلمان باید ایمان داشته باشد که جانشین دوازدهم از اوصیای حضرت محمد (ص)، امام محمد بن الحسن مهدی (ع) است و اینکه او زندهای است که تا به امروز روزی میخورد و همچون جدّش (ص) با شمشیر قیام خواهد نمود. بر مسلمان واجب است که وی را یاری دهد و در موردش اندیشهی خیر داشته باشد، او را بر جان و مال و اولاد خود مقدّم بدارد، و در راه بلندای نام او و آشکارسازی امرش و مظلومیتش و زمینهسازی حکومت او (ع) فعالیت نماید، و همچنین باید با دشمنان وی از پیشوایان ستمگری که بر این امّت مسلّط شدهاند و اعوان و انصار و لشکریان کافرشان که از ولایت خداوند به سوی ولایت ابلیس لعنت الله خارج شدهاند، دشمنی ورزد؛ و بر مؤمن است که از عِدّه و عُدّهی آنها نهراسد.
حق تعالی میفرماید: (آنها حيلهای انديشيدهاند، ما نيز حيلهای انديشيدهايم؛ در حالی که آنان خود، نمیفهمند * پس بنگر که عاقبت مکرشان چه شد: ما آنها و قومشان را جملگی هلاک کرديم، * آن خانههای آنها است که به کيفر ظلمی که میکردند خالی افتاده است؛ قطعاً دراین، آنان را که میدانند عبرتی است)[95].
- آل عمران : 31.
[91] - آل عمران: 31.
[92]- علل الشرائع: ج1 ص19.
[93] - علل الشرایع: ج 1 ص 19.
[94]- النمل : 50 ـ 52.
[95] - نمل: 50 تا 52.