جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلام
روزنهای از روزنههای رساندن حق به مردم گشوده شده بود. بین افراد مؤمنی که روی آن، کار میکردند اختلاف پیش آمد و این مساله به گشوده شدن روزنهی دیگری در عین باقی ماندن روزنهی اول منجر شد. برخی از آنها چنین اظهار نظر کردند که شاید کاری که از آنها سر زده است، مورد رضای خلیفهی خدا نباشد .
و حتی برخی از آنها گفتند برای بستن روزنهی جدید آمادهاند، اگر این کار منظور نظر سید (عليه السلام) باشد.
ایشان (عليه السلام) در پاسخ فرمود:
«چرا آن را ببندند؟ این کار نیکویی است. خداوند به آنها و به کارشان برکت دهد! از خدا مسئلت مینمایم که آنها را موفق بدارد و خیر آخرت و دنیا را ارزانیشان فرماید!
و اما در مورد اختلافات بارها گفتهام: «اصلاح میان خودتان» از برترین اعمال و مورد رضایت خدا و رسولش است، لیکن چه چیزی در دست من است؟ و آیا لشکر علی (عليه السلام) از او فرمانبری کردند تا امروز همگان از من گوش بگیرند؟!
مهم این است که به عمل بپردازند و خود را نجات دهند. آنچه برای حجج الهی اهمیت دارد همین است؛ این که مردم، خودشان را برهانند و از جهنم فاصله بگیرند. آنها به اصلاح میان مؤمنین روی میآوردند ولی کسی نباید از حق رویگردان و متنفر شود، ولو با کلمهای که موجب آزار او است؛ و چه بسا نتیجهی اختلاف و دو دستگی، کشته شدن حجت الهی باشد، همان طور که برای حضرت علی (عليه السلام) حادث گشت».
بر ما لازم است که بارها و بارها در این بخش از کلام ایشان تأمل کنیم. به گمان من، این قسمت نیازی به شرح و حاشیهپردازی ندارد. از خدا مسئلت میکنم که با محافظت خویش، آل محمد (عليهم السلام) را حفظ فرماید و مؤمنین را همیشه و همراه با یکدیگر متحد نماید.
در مورد اصلاح و رهانیدن مردم از آنچه مؤمنین در گرفتاریها واقع میشوند، گفتار ایشان (عليه السلام) را ملاحظه میکنیم:
«شیطان معمولاً میکوشد هر کس را که بتواند به گمراهی بکشاند، ولی ما در پی آنیم که حتی المقدر اصلاح نماییم.
از برادرانتان سؤال کنید که من چند بار کوشیدم به هر وسیلهای که میشد، حیدر مشتت و پیروانش را به سوی حق هدایت کنم.
به طور کلی ما همواره میکوشیم حتی المقدور با کمترین خسارت، از فتنهها بیرون بیاییم و تا آنجا که امکان دارد، هیچ غنیمتی به شیطان ندهیم».
* * *