برخی افراد و چه بسا گروهی از مؤمنین، چنین گمان میکنند که سید احمد الحسن (عليه السلام) در بدو امر، طلب معجزه را بر مراجع عرضه داشته و تعیین نوع آن را هم به ایشان واگذار کرده است؛ یعنی نقش سید احمد الحسن (عليه السلام) آن است که هر چه مراجع پیشنهاد و طلب کنند به اجرا درآورد!!
برخی این گونه متوهم شدهاند؛ ولی واقعیت، همان چیزی است که سید احمد الحسن (عليه السلام) در کلام خویش تشریح میکند:
«در خصوص قضیهی معجزه، ما به برخی از مراجع گفتیم که درخواست خود را مستند و مکتوب کنند و با صدور بیانیهای رسمی تصریح نمایند بر این که حجت به وسیلهی معجزه شناخته میشود.
باید توجه داشت که ابتدا این مراجع بودند که خواستار معجزه شدند و پاسخگویی به آنها برای بیان این مطلب بود که آنها یا دروغگو هستند و جدیتی ندارند و فقط میخواهند مردم را به بیراهه بکشانند و این قضیه پس از آن روشن شد که ما به طور رسمی آنها را مورد خطاب قرار دادیم و آنها از پاسخگویی سر باز زدند؛ و یا اگر هم پاسخ میدادند و بیانیهای رسمی مینوشتند و درخواست خود را مستند مینمودند، در واقع از نادانی خود پرده برمیداشتند زیرا آنها راه شناخت حجت را به معجزه منحصر کردهاند، در حالی که معجزه تنها راه ممکن نیست بلکه (برای معرفت پیدا کردن نسبت به حجت الهی) راههای مختلفی وجود دارد.
مراجع و وکلای آنها به مردم گفتند: ایمان نمیآوریم مگر این که برای ما معجزهای بیاورد. احمد الحسن پذیرش این درخواست را منوط به مستند و مکتوب کردن تقاضایشان کرد، با هدف آشکار شدن دو موضوع:
اول: آنها دروغگو هستند و اگر خواستهی خود را ننویسند و بین مردم منتشر نسازند، دروغشان نمایان میگردد.
دوم: آنها ناداناند و با این اصل اعتقادی که حجت با نص شناخته میشود، مخالفت میورزند. این که آیا حجت را با معجزه میتوان شناخت یا نه موضوعی مورد اختلاف است؛ حال چگونه است که مراجع تنها راه شناخت حجت را اظهار معجزه میدانند؟!
این پاسخ برخی از کسانی است که به دروغ میگویند احمد الحسن آمده و خودش از همان ابتدا به مراجع گفته است که هر معجزهای میخواهند از او طلب کنند».
* * *