پرسش ۸: سید احمدالحسن در خصوص مسئلهی به صلیب رفتن، مسیحیان را به چه فرا میخواند؟
پاسخ: مسیحیان باید به این نکته توجه داشته باشند اینکه عیسی ع خواستار به صلیب رفتن باشد باطل است؛ و باطل بودن آن را با استفاده از انجیل و سخنان عیسی ع در آن بیان نمودم، و همچنین درخواست ایشان ع از خداوند برای به صلیب نرفتن و برگردانیدن و رنج و آزار صلیب از او را.() پس یا خدا دعای عیسی ع را اجابت فرمود، او را بالا برد و شبیه او را فرو فرستاد ـکه این، عقیدهی صحیح استـ و یا خداوند دعای عیسی ع را اجابت نفرمود؛ که در این صورت، معنای سخن آنان چنین است: خداوند به دعای عیسی ع اهمیتی نمیدهد!
به علاوه آنها عیسی ع را به سِفاهت، ضعف ادراک و کمیِ بصیرت متّهم میکنند؛ در غیر این صورت، در حالی که عیسی این توانایی را دارد که بر آزار و شکنجهی به صلیب رفتن بدون اینکه هیچ شکایتی داشته باشد صبر کند، اینکه عیسی ع درخواست میکند خداوند به صلیب رفتن را از او بردارد، چه معنایی دارد؟! در حالی که ایشان ع خود میداند که مسألهی به صلیب رفتن، در روند پیشرفت دین الهی، مسألهای مهم است.()
همچنین باید به «سند تاریخی» (انجیل یهودا)() که انجمن تاریخ بین المللی بر آن اذعان داشته است، توجه داشته باشند. این انجیل یکی از آثار باستانی خطی است که در مصر کشف شده است و تاریخش به ابتدای قرن سوم میلادی باز میگردد؛ یعنی پیش از اسلام و پیش از بعثت محمد ص. در این سند آمده است که عیسی به صلیب کشیده نشد، بلکه شخصی دیگر به صلیب کشیده شد که شبیه او بود.
آنچه برای ما مهم است این است که به طور کلی مسئلهی شبیه ـبدون در نظر گرفتن مصداقـ بیش از هزار و هفتصد سال پیش نزد مسیحیان وجود داشته است؛ و همانطور که در مَثَل گفته میشود: «هیچ دودی بی آتش نیست»؛ اگر این موضوع هیچ اثر و نشانهای نداشت، بین مسیحیانِ اولیه و در اعتقاداتشان آشکار نمیشد.()
پرسشی که مسیحیان باید به آن توجه داشته باشند و از خود بپرسند این است که این فرقهی باستانی از مسیحیان از کجا آوردهاند که عیسی به صلیب کشیده نشد و کسی که به صلیب کشیده شد، شبیه او است؟ آیا این فقط چیزی بوده که در فکر آنان خطور کرده است؟ و آیا این موضوع، صرفاً مسئلهای عقیدتی است، یا موضوعی تاریخی است که نقل شده؟ آیا به عنوان مثال میتوان گفت: این گروه اعتقاد داشتند که عیسی ع به صلیب نرفت و کسی که به صلیب کشیده شد، شبیه او بوده است، بدون اینکه روایتی تاریخی وجود داشته باشد که توسط برخی کسانی که در زمان به صلیب کشیده شدن زندگی میکردهاند، به آنان رسیده باشد؟!!
تمام مسیحیان آزاده را نصیحت میکنم که به این سخن کلیسایِ امروز توجهی نداشته باشند: اینکه کسانی که این انجیل یا این متن از مسیحیانِ اولیه را به نگارش درآوردهاند، فرقهای بدعتگذار بودهاند؛ چرا که اگر در آن دوران از این گروه دربارهی عقاید کلیسای امروزی میپرسیدیم، قطعاً آنان میگفتند: اینها بدعت است؛ و اگر از آریوس و پیروانش دربارهی کلیسای امروز بپرسیم، قطعاً خواهند گفت: آنها بدعتگذار هستند. کلیسا هر مسیحی که با او سرِ ناسازگاری داشته باشد را به عنوان بدعتگذار، به دشنام و ناسزا میگیرد؛ به همان صورتی که امروز با شاهدان یهوه چنین میکنند. این حقیقتی که اکنون به روشنی آشکار شده است، نه جلو میافتد، نه عقب و نه پوشیده میماند؛ آنچه کلیسای امروز میگوید، موضوعی بوده که در میان مسیحیان اولیه مورد اختلاف بوده است، و حتی تا امروز نیز در آن، اختلاف وجود دارد. فرقهی مسیحی شاهدان یهوه، بهترین گواه بر این اختلاف امروزین میباشد.
حقیقت ثابت شدهی موجود در حال حاضر ـدر آنچه اختصاص به صلیب کشیده شدن داردـ این است که سندی تاریخی وجود دارد و تجزیه و تحلیل آن از سوی گروههای جهانی باستانشناسی و با جدیدترین متدهای علمی به انجام رسیده و ثابت شده که این سند به ابتدای قرن سوم میلادی باز میگردد. در این سند، عیسی ع به صلیب کشیده نشد بلکه شبیهی وجود دارد که به جای او به صلیب کشیده شد. آیا مسیحیان به این تصریح کلیسا که این سند، به فرقهی مسیحیِ کهنی باز میگردد که بدعتگذار بوده است، اکتفا خواهند نمود؟!!
آیا این پاسخِ کلیسا، پاسخی علمی است؟! آیا ـبه عنوان مثالـ هر مخالفی نمیتواند به آنان بگوید: چرا شما آن بدعتگذار نباشید؟! آیا صحیح نیست که اکنون و پس از آشکارشدن این حقایق، موضوع به صلیب رفتن، به شکل بیطرف، علمی و به دور از تعصّب و تقلید کورکورانه مورد بحث قرار گیرد؟
این متنی از انجیل یهودا است (طبق ترجمهای که کلیسا با متن قبطی مقابله نموده) که به وضوح بیان میکند که عیسی ع به صلیب کشیده نمیشود، بلکه کسی دیگری وجود دارد که شبیه او است و به جای او بر صلیب میرود:
انجیل یهودا ـ مشهد سوم:
«و یهودا گفت: ای آقا! آیا ممکن است نسل من تحت سلطهی حکام قرار گیرد؟ عیسی ع پاسخ داد و به او گفت: بیا این من هستم ... دو خط مفقود شده است.... لیکن تو هنگامی که ملکوت و نَسلَش را ببینی، بسیار غمانگیز خواهی شد».
«و هنگامی که آن را شنید یهودا به او گفت: من چه خیری را حاصل کردم؟ چرا که تو کسی هستی که مرا از آن نسل دور ساختی.
عیسی پاسخ داد و گفت: تو سیزدهمین خواهی بود و در آینده از سوی نسلهای دیگر مورد لعنت واقع خواهی شد ـ لیکن تو برای پادشاهی بر آنان بازخواهی گشت و در روزهای پایانی، صعودِ تو را لعنت خواهند کرد 47 تا نسلِ مقدّس».
»But you will exceed all of them. For you will sacrifice the man that clothes me«
«اما تو برتر از همهی آنها خواهی بود؛ زیرا تو آن انسانی را که مرا پوشیده است، قربانی خواهی کرد،
و حال و وضعیت قرن تو بلند،
و مجازات الهیِ تو شعلهور،
و ستارهات درخشان و ظاهر خواهد شد
و قلب تو.... 57».
در این متن:
اول: یهودا شبیه عیسی میشود، به جای او به صلیب میرود و خود را قربانی میکند.
دوم: یهودا در آخرالزمان میآید تا آقایی کند.
به طور قطع «یهودای» آمده در برخی متون «انجیل یهودا» ـمثل همین متنـ کسی غیر از یهودای اسخریوطی است() که عیسی را تحویل داده؛ همانطور که در پایان انجیل آمده است: «و به یهودا نزدیک شدند و به او گفتند: اینجا چه کار میکنی؟ تو شاگرد عیسی هستی. یهودا همانطور که از او انتظار داشتند، به آنان پاسخ داد؛ و او بخشی از پول را گرفت و او را به آنان تحویل داد».()
با توجه به اینکه کلمهی یهودا در عربی به معنای «حمد = ستایش» یا «احمد = ستایش کرد»() است؛ یعنی این اسم، اسم مهدی، رهاییبخش، یا تسلّیدهندهای است که در آخر الزمان وعدهاش داده شده است؛ و بیان میکند که منظور از یهودا، شخص دیگری است که شبیه به عیسی شد و به جای او بر صلیب رفت و همان کسی است که عیسی ع او را اینگونه خطاب قرار داده است که او باز میگردد و در آخر الزمان آقایی میکند. او مُنجی، تسلّیدهنده و مهدی (احمد) ذکر شده در تورات، انجیل، قرآن و وصیّت رسول خدا حضرت محمد ص میباشد.()