جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامبرخی از مهمترین موارد در دعوت موسی ع:
۱- موسی ع با کُشتن یکی از سربازان فرعون شروع کرد. این موضع، در نهایتِ تندی و شدت میباشد. به طور معمول کشتار و نبرد آخرین ابزار دعوت و منتشر نمودن کلمهی «لا اله الا الله» میباشد. چه چیزی باعث شد که آن را در اینجا، اولین گام قرار دهد؟! در واقع علتهای متعددی وجود دارد، از جمله:
الف- موسی در مواجهه با طاغوتی بود که بر مردم مسلط شده بود و بدون هیچ مانعی میکشت، به زندان میافکند، غارت و چپاول میکرد و اهل زمین را استضعاف میکشید. در نتیجه، عمل مبارک موسی ـیعنی کشتن این سرباز شیطانیـ طعنهای آشکار به فرعون و حزب و سربازان او و عامل بازدارندهی بزرگی برای آنان بود.
ب- این کار تأثیر بزرگی در برانگیختن بنیاسرائیل و وادار کردن به شورش آنها در برابر فرعون و لشکریانش، و همچنین آماده کردنشان برای انقلاب آیندهای که موسی ع پس از بازگشتش به انجام رسانید، داشت.
ج- این عمل اهمیت ویژهای در آشکار کردن شخصیت موسی ع به عنوان فردی که علیه ستم فرعون و سربازانش انقلاب کرده بود و مشخص کردن اهمیت این رهبر بزرگ برای بنی اسرائیل که در آینده اقدام به رها کردن آنها از چنگال فرعون و لشکریانش خواهد نمود، داشت.
د- این کار اهمیتی خاص در دفع تهمتِ دوست بودن موسی ع با فرعون که خداوند لعنتش کند، داشت؛ تهمتی که ملازم با آن حضرت ع بود؛ چرا که او پسرخواندهی فرعون بود و در کاخ او زندگی میکرد.
۲- پس از بازگشتن موسی از مَدیَن، دعوت حق شکل دیگری به خود گرفت. این بار به نرمی، تا شاید فرعون یا یکی از یاران و سربازانش به یاد آورد یا از خداوند سبحان بترسد و به دین یعقوب ع و یوسف ع بگراید؛ یوسفی که عزیز و وزیر پادشاه پیشین آنان بود. تا آن هنگام موسیg شریعتِ نسخکنندهی شریعت یعقوب ع و اسحاق و ابراهیم(علیهما السلام) را که همان شریعت یکتاپرستی بود، نیاورده بود؛ با اینکه شریعتی تحریف شده بود و جز بر اساس آرا و ظنیات علمای شیطانی دین اسرائیل، به آن عمل نمیشد.
۳- عقوبتهای الهی و آیات ربّانی که در مصر همراه دعوت موسی ع شد؛ تا شاید فرعون و سربازانش یا متکبرهای بنیاسرائیل امثال قارون، ایمان بیاورند. از جمله این عقوبتها این بود که آب آنها تبدیل به خون شد و سرزمینشان آکنده از قورباغه گردید و آنها نیز به موسی ع متوسل شدند تا به درگاه خداوند دعا کند و عذاب را از آنان بردارد. با این حال کسی جز اندکی از قومش به او ایمان نیاوردند. وا اسفا و وا حسرتا بر بندگان!
۴- در نهایت دعوت، هجرت موسی ع و کسانی که با او ایمان آورده بودند، و خروج آنها از مصر در حالی که از فرعون و بزرگان و حزب و سربازانش میترسیدند تا مبادا بر آنها مسلط شوند و آنان را مورد آزار و اذیت و کشتار قرار دهند، میباشد. زمانی که دو گروه در برابر یکدیگر قرار گرفتند، این ترس که در گروه مؤمن بنی اسرائیل بود، آشکار شد؛ افرادی که ایمان ضعیف و مُتزلزلی داشتند. گفتند: فرعون و سربازانش به ما دست پیدا کردند. ولی موسی ع آنان نهیب زد و گوشزد نمود که آنها در حال هجرت به سوی خداوند یگانهی قهّار میباشند. ایشان فرمود: هرگز چنین نیست؛ پروردگارم همراه من است و مرا هدایت میکند، و جماعت بنی اسرائیل به خاطر اِکرام به موسی ع نجات یافتند و هزاران نفر به خاطر یک نفر، مورد کرامت قرار گرفتند، و فرعون و سربازانش غرق شدند؛ مرگ بر آنان باد!