پرسش ٢: کشیشها و کلیسا شاخهای را که از تنهی یسّی میروید، به مسیح ع تفسیر نمودهاند. آیا این صحیح است؟
پاسخ: پرسش شما در مورد شاخهای است که در اشعیا آمده است:
اشعیا ـ اصحاح یازدهم:
«1 و از تنهی یسّی شاخهای خارج میشود و شاخهای از ریشههایش خواهد شکفت 2 و روح پروردگار بر او قرار خواهد گرفت، روح حکمت و فهم، روح مشورت و قدرت، روح معرفت و ترس از خداوند 3 و خوشی او در ترس از پروردگار خواهد بود. او فقط بر وفق مشاهدهی چشمش قضاوت نمیکند و موافق شنیدهی گوشهایش حکم نمیدهد 4 بلکه مسکینان را با عدالت داوری خواهد کرد و در میان بینوایانِ زمین با انصاف حکم خواهد راند. زمین را با عصای دهانش میزند و منافق با نفس لبهایش خواهد مرد 5 کمربند کمرش، عدالت و کمربند میانش، امانت خواهد بود 6 پس گرگ با گوسفندان سکونت خواهد داشت و پلنگ با بزغاله خواهد خوابید و گوساله با شیر و پرواری با هم، و طفلی كوچک آنها را خواهد راند 7 و گاو با خرس خواهد چرید و بچههای آنها با هم خواهند خوابید و شیر مثل گاو كاه خواهد خورد. 8 و طفل شیرخواره، بر سوراخ مار بازی خواهد كرد و طفلِ از شیر باز داشته شده، دست خود را بر خانهی افعی خواهد گذاشت. 9 و در تمام کوه مقدّس من، فساد نمیکنند و کار زشتی انجام نمیدهند زیرا زمین از معرفت پروردگار پُر میشود همان طور که آب، دریا را میپوشاند 10 و در آن روز ریشهی یسّی به عنوان پرچمی برای مردم برپا خواهد شد و امّتها فقط او را طلب خواهند کرد و او با جلال خواهد بود 11 و در آن روز واقع خواهد گشت كه خداوند بار دیگر دست خود را دراز كند تا بقیهی قوم خویش را كه از آشور، مصر، فتروس، حبش، عیلام، شنعار، حَمات و از جزیرههای دریا باقی مانده باشند، بازآورد. 12 و به جهت امّتها پرچمی برافراشته، راندهشدگان اسرائیل را جمع خواهد كرد و پراكندگان یهودا را از چهار گوشهی جهان فراهم خواهد آورد».
ولی اینکه آن شاخه را به عیسی ع تفسیر میکنند، صحیح نیست و این متن، تفسیر آنان را بر نمیتابد() و با عقیدهشان سرِ ناسازگاری دارد. عیسی ع بر اساس عقیدهی آنان، همان پروردگار مطلق است؛ پس چگونه او از پروردگار میترسد و خوشی او در ترس از پروردگار است؟!! شاید با پناهآوردن به عقیدهی اَقانیمِ سهگانهی باطل و متناقض ـکه باطل بودنش را با دلیل و برهان در کتاب توحید بیان کردمـ دلیل بیاورند.()
این در حالی است که عیسی حکومت نکرد و بین مردم قضاوت ننمود. بنابراین ایشان امکان بر پا داشتن عدالت یا انصاف برای مظلومان و ستمدیدگان را به دست نیاورد؛ پس چطور متن بالا بر او منطبق میشود؟!()
آنچه این متن به تصویر میکِشد در زمان عیسی ع محقق نمیشود؛ اینکه زمین از شناخت پروردگار پر میشود، همانطور که از آب دریاها پر شده است. این شناخت باید تأثیری بر جای بگذارد؛ مانند اینکه ثروتمندان به فقیران کمک میکنند، و نیرومند ضعیف را یاری میدهد و به زودی زمین از ستم خالی میشود و...
تقریباً تمامی محتوای متن از عیسی ع و دعوت ایشان به طور کامل به دور است. آیا به عنوان مثال عیسی، راندهشدگان اسرائیل (از نظر اینان یعقوب) را گرد آورده است؟؟ و آیا پراكندگان یهودا (از نظر آنها، فرزند یعقوب) را از جای جای جهان گرد آورده است؟؟ اگر بگویند: آنان را گرد آورده و با ایمان به او، آنها را ضمیمه کرده است، این نیز صحیح نیست؛ چرا که دعوت عیسی ع تا هنگام بالا بردن ایشان، از محدودهی شهرهای اندکی تجاوز نکرده بود. این در حالی است که متن میگوید: این شخص پراکندگان یهودا را از گوشه و کنار زمین گرد میآورد؛ به عبارت دیگر معنای متن چنین میباشد: در زمان برانگیخته شدن این شخص، مردم بسیاری تقریباً از تمامی دولتهای عالم و به خصوص از سرزمینهای دور دست نسبت به مکانِ برانگیخت شدن او (گوشه و کنار زمین) به او ایمان میآورند.()
«12 و به جهت امّتها پرچمی برافراشته، راندهشدگان اسرائیل را جمع خواهد كرد و پراكندگان یهودا را از چهار گوشهی جهان فراهم خواهد آورد».
کلمهی یهودا در زبان عربی به معنی «ستایش» یا «ستایش کرد» (حمد، أحمد) است.
در تورات سِفر پیدایش اصحاح بیست و نهم آمده است:
«35 و بار ديگر حامله شده، پسری زاييد و گفت: اين مرتبه پروردگار را حمد میگويم. پس او را يهودا نام نهاد. سپس از زاييدن بازايستاد».()
و کلمهی «اسرائیل» در عربی به معنی «عبد الله» (بندهی خدا) میباشد.()
در نتیجه معنای این متن چنین میشود: «و به جهت امّتها پرچمی برافراشته، راندهشدگان اسرائیل (عبد الله) را جمع خواهد كرد و پراكندگان یهودا (احمد) را از چهار گوشهی جهان فراهم خواهد آورد».
«پراكندگان» کسانی هستند که مانند ریختن برگ درختان پاییزی از گوشه و کنار زمین برای یاری قائم (مهدی اول، احمد) جمع میشوند. اینان انصار امام مهدی ع در آخرالزمان هستند؛ همانطور که از روایات محمد و آل محمد ع مشخص میباشد.()