جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلام
در واجب بودم خمس اشکالی وجود ندارد و خمس واجبی است الهی، مانند واجب بودن نماز، روزه، حج و سایر موارد.
حق تعالی میفرماید: ﴿(و بدانيد که هرگاه چيزی به غنيمت گرفتيد خمس آن از آنِ خدا و پيامبر و خويشاوندان و يتيمان و مسکينان و در راهماندگان است، اگر به خدا ایمان آوردهاید...)﴾؛().
هیچکس نمیتواند این آیه را فقط مربوط به غنایم جنگ بداند() در حالیکه فصلالخطاب و سخن نهایی دربارۀ آن، تنها نزد همتای قرآن و بازگوکنندۀ آن میباشد و ایشان (علیهم السلام) فرمودهاند که غنیمت هر آنچه را که انسان به دست آورد و هر سودی را که به دست آورد شامل میشود. در صحیحۀ علیبن مهزیار از امام جواد ع نقل شده است: (امّا در مورد غنائم و فواید، بر مردم لازم است که در هر سال خمس آن را بدهند. حق تعالی میفرماید: ﴿(و بدانيد هرگاه چيزی به غنيمت گرفتيد)﴾؛ پس غنایم و فواید ـخدا تو را بیامرزدـ بهرهای است كه انسان به چنگ میآورد و سودی است كه به او میرسد).()
و در فقه رضوی آمده است: (و خداوند بزرگ و بلند مرتبه میفرماید: ﴿(و بدانيد هرگاه چيزی به غنيمت گرفتيد)﴾؛ پس با آن از روی رحمت و منّت خود بر ما فضل و کرم فرمود... . و هر چه مردم به دست آورند غنیمت به شمار میآید، خواه گنج باشد یا معادن یا از غوّاصی در دریا به دست آید یا اموالی باشد كه بدون جنگ از کفّار بهدستآمدهاست ـکه اختلافی در آن نیستـ و هرآنچه را كه ادّعا كردهاند خمسی ندارد ـمثل سود بازرگانی، محصولات كشتزارها و باغها و دیگر در آمدهای بازرگانی و صنعتی و ارث و چیزهای دیگرـ زیرا همة اینها غنیمت و سود و بهره محسوب میشود).()
و حق تعالی میفرماید: ﴿(از اموال آنها صدقهای بستان تا آنها را با آن پاک و منزّه سازی، و براي آنها دعا کن زيرا دعای تو مايۀ آرامشی برای آنها است)﴾؛(). پس این آیه نیز در مورد خمس است و عبارت (الصلاه علیهم) یعنی (دعا برای آنان).
امام ابوجعفر جواد ع به علیبن مهزیار نامهای نوشت که از جملۀ آن است: (... همانا دوستان (شیعیان) من ـكه از خداوند صلاح آنها را خواهانمـ یا برخی از آنها در پرداخت آنچه بر آنها واجب شده است كوتاهی كردهاند و من از آن اطّلاع پیدا كردهام. پس بر آن شدم تا آنها را با کاری كه در خصوص خمس در این سال اجرا كردم پاک و تزکیه نمایم) که حق تعالی میفرماید: ﴿(از اموال آنها صدقهای بستان تا آنها را با آن پاک و منزّه سازی، و براي آنها دعا کن زيرا دعای تو مايۀ آرامشی برای آنها است، و خداوند شنوا و دانا است)﴾؛.()
بنابراین خمس به امام معصوم ع و حجّت بر خلق در هر زمان ـکه اوصیای وی هستندـ اختصاص دارد و آنان حق دارند که آنرا هر جا بخواهند قرار دهند (و هرگونه بخواهند مصرف کنند).
عبداللهبن سنان از امام صادق ع نقل میکند که ایشان فرمود: (هر کسی که غنیمت یا درآمدى به دست آورد باید خمسش را به فاطمه (علیها السلام) و هر کسی که پس از او از فرزندانش ولیّ امرش و حجّت خدا بر مردم است بپردازد، و این سهم خاص آنان است و در هرجا كه بخواهند قرار میدهند و صدقه بر آنان حرام شده است؛ حتّی اگر خیاطی پیراهنی را به پنج درهم بدوزد یک درهم از آن برای ما خواهد بود مگر اینکه آن را بر شیعیان حلال سازیم تا فرزندان آنان پاک به دنیا آیند).()
پس معصوم ع به هر شکل که بخواهد خمس را مصرف میکند و نیز با وجود آنکه خمس حقّ فرض شده و واجبِ وی از سوی خدا بر بندگان است، میتواند آنرا برای هر کسی که بخواهد حلال کند و این مطلب را متون بیان کردهاند که درصدد برشمردن و ذکر آنها نیستم و تنها به نقل آنچه در توقیعِ شریفِ صادر شده از امام مهدی ع به اسحاقبن یعقوب از طریق سفیر دوّم ـمحمد بن عثمان عمری آمده استـ اکتفا میکنم؛ به این قرار: (... و امّا در مورد آنان كه اموال ما را با اموال خودشان درمیآمیزند؛ پس هر کس که از آن چیزی را حلال نماید و بخورد، جز این نیست که آتش خورده است، و اما خمس بر شیعیان ما مباح و تا ظهور امرِ ما بر ایشان حلال شد تا ولادت ایشان پاكیزه باشد و خبیث و آلوده نباشد...).()
از این توقیع شریف فهمیده میشود که جرم و گناه چپاول و حلال کردن اموال آل محمد (علیهم السلام) توسّط فقهای گمراه برای عموم بسیار واضح و روشن است. حال چه مصیبت بزرگی خواهد بود اگر انسان بداند که آنها با امام مُغیَّبِ خود (غایب شده توسط دیگران) با ستیز با دعوتش ـکه با فرستادن وصی و یمانىاش احمدالحسن ع آغاز شده استـ آن هم به وسیلۀ اموال امامشان ـکه ظالمانه برای خود حلال شمردهاندـ به نبرد پرداختهاند؟!
این در حالی است که صاحب خمس در روز قیامت مُوقِف و ایستگاهی دارد که در آن حقِّ خود را مطالبه میکند و روز سختی بر انکارکنندگان (کسانی که با وجود دانستن حق، آن را انکار میکنند) و منعکنندگان حقِّ الهیِ صاحبِ حق خواهد بود، چه برسد به کسی که آنرا به عداوت و دشمنی میخورد!!! محمدبن مسلم از یکی از دو امام باقر و صادق (علیهما السلام) روایت میکند: (سختترین شرایط برای مردم در روز قیامت این است كه صاحب خمس برخیزد و بگوید: پروردگارا خمس من؟ ما خمس را برای شیعیان مباح ساختیم تا ولادتشان پاک و طاهر گردد).()
شایسته است مؤمن توجه داشته باشد که پرداختن خمس به اهل معیّن شدهاش سودی است که به خود مؤمن برمیگردد نه به کس دیگر. کدام یک از مؤمنان از تطهیر و تزکیه ـطبق نص و متن قرآن با دریافت خمس توسّط امام از مؤمن حاصل میشودـ بینیاز است؟ پس این فضل بزرگی از جانب خداوند و منّتی از سوی آنان ـصلوات و درود خداوند بر آنانـ بر ما است.
از اباعبدالله امام صادق ع روایت شده است: (هر کس بپندارد که امام به آنچه در دست مردم است محتاج است وِی کافر است، این مردم هستند که نیاز دارند تا امام از آنها بپذیرد. خداوند عزوجل میفرماید: ﴿(از اموال آنها صدقهای بستان تا آنها را با آن پاک و منزّه سازی)﴾؛.()
و آنچه از عمل قبیح وُکلای مرجعیّت فقهای آخرالزّمان ـکه بر کسی پوشیده نیستـ ملاحظه شده، شایستۀ تأمّل است. علیرغم اینکه دلایل خیانت آنان به دین خدا بسیار و جرم نیز بزرگ است ـبه حدّی که سطرهاى این مختصر رساله که محدود به توضیح مسایل مهم خمس است آنرا در بر نمیگیردـ ولی من کسی را که از خدا میترسد هوشیار میسازم و برای وی به یکی از دلایل فساد اخلاقی در دفاتر مرجعیّت و وکلای آنها و بعضی از پیروان آنان اشارهای میکنم و آن ـبا وضوح کاملـ خوردن مال خمس بی هیچ صورت حقّی است.
ضریس کناسی از اباعبدالله امام صادق ع نقل میکند که ایشان فرمود: (چگونه زنا بر مردم وارد شده است؟) عرض كردم: نمىدانم، فدایت گـردم. فرمود: (از راه خمس ما اهلبیت (كه نمىپردازند) مگر شیعیان پاک ما که خمس برای آنها برای هنگام تولدشان حلال است).()
و سپاس خدایی که پروردگار جهانیان است، برای نعمت هدایت و ولایت!