جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلام
در خصوص تفسیر وجود جهان فرضیهها و نظریات مختلفی وجود دارد:
یک فرضیه جهان را ازلی میداند. این فرضیه یا نظریه، با پیشرفت علم فیزیک و پیشرفت ابزار و تجهیزات رصد از بین رفته و در حال حاضر فاقد ارزش علمی است؛ زیرا امروزه با دلایل علمی و قطعی ثابت شده که هستی حادث است و سرآغازی دارد. بر این اساس موضوع بحث دربارهء ازلی بودن میتواند به مناقشه در باب علت اولیهای که هستی از آن نشأت گرفته تغییر یابد. به خواست خدا در بخشهای بعدی به این مسئله خواهیم پرداخت.
1. د. فريد هويل عالم فلك بريطاني (1915 - 2001) معروف بطرحه للنموذج الاستقراري.
تئوری دوم، نظریه یا فرضیهء هویل(۱) میباشد. وی میکوشد دور شدن کهکشانها از یکدیگر را به گونهای توضیح دهد که زمان کیهانی را فاقد ابتدا به شمار آورد. همانطور که بیان خواهیم کرد، مشاهدات نجومی و دلایل علمی، این فرضیه را نیز به نظریهء انفجار بزرگ سوق میدهد.
(۱) - فرِد هویل (Fred Hoyle) (۱۹۱۵ تا ۲۰۰۱) ستارهشناس بریتانیایی، به ارائهء طرح مدل حالـت پایـدار شـهرت یافتـه است.
نظریهء دیگری هم هست که میگوید جهان حادث است و خدا به طور مستقیم پدیدآورندهء آن با تمام جزئیاتش میباشد. برخی مفسران متون دینی - امثال کسانی که به ساکن بودن زمین اعتقاد دارند- هوادار این نظریهء عامیانهء دینی هستند. پیشتر بطلان این نظریه نیز ثابت شد. اکنون فیزیکدانان - با توجه به دقت علمیشان - میدانند که کِی و چگونه زمین، خورشید و کهکشان ما و بسیاری از کهکشانهای دیگر به وجود آمدهاند؛ چه زمانی کلّ هستی به وجود آمده و خط سیر آن در حال حاضر چگونه است و با توجه به وضع موجود، برخی احتمالات آیندهء آن را پیشبینی میکنند.
*****