جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلاموهم الإلحاد ، الفصل الثالث ، التطور سنة إلهية (ص ١٨٤-١٨٦) / توهم بيخدايي ، فصل سوم: تکامل، سنتی الهی (ص١٩٣-١٩٥ )
اگر کسی بهدنبال حق و حقیقت باشد، اخبار وارد شده از آل محمد (عليهم السلام) در بیش از یکهزار سال پیش در مورد واقعیتی که امروز به تأیید علم نیز رسیده است، وی را کفایت میکند. آل محمد (عليهم السلام) با این عقیدهء باطل که بشریت از ازدواج برادران و خواهران (زنا با محارم) به وجود آمده، و در زمانشان دیدگاهی غالب بوده است، مخالفت نمودهاند. در حالی که برخی دیگر از مسلمانان معتقدند انسانها از ازدواج برادران و خواهران (زنای محارم) پدیدار شدهاند، آل محمد (عليهم السلام) نادرست بودن این باور را بهروشنی بیان نموده و گفتهاند که دو فرزند آدم با زنانی ازدواج کردهاند که با آنها قرابتی نداشتهاند که سبب حرمت ازدواج با آنان شود.
شیخ صدوق در کتاب علل الشرایع در باب «علّت چگونگی پیدایش نسل» چنین روایت کرده است:
[محمد بن حسن بن احمد بن ولید رضي الله برای ما روایت میکند: احمد بن ادریس و محمد بن یحیی عطار هر دو نقل کردهاند: محمد بن احمد بن یحیی بن عمران اشعری، از احمد بن حسن بن علی بن فضّال، از احمد بن ابراهیم بن عمّار، از ابن نویه از زراره روایت میکند که گفت: از حضرت ابوعبدالله امام صادق (عليه السلام) راجع به کیفیت پیدایش نسل و تکثیر ذریهء حضرت آدم (عليه السلام) سؤال شد. سؤالکننده عرضه داشت: گروهی از مردم معتقدند خداوند تبارک و تعالی به حضرت آدم (عليه السلام) وحی نمود دخترانش را به عقد پسران خود درآورد و به اینترتیب نسل حضرتش تکثیر شد. بنابراین تمام انسانها در اصل از خواهر و برادر میباشند؛ آیا این اعتقاد صحیح است؟
حضرت فرمودند: خداوند منزّه است از این گفتار، آنان که اعتقادشان این است در واقع معتقدند حق عزّوجلّ خلقت و آفرینش دوستانش، انبیایش، فرستادگانش، حجتها، مردان و زنان مؤمن و مردان و زنان مسلمان را از حرام اختیار نموده است و قدرت نداشت آنها را از حلال ایجاد نماید! در حالی که عهد و پیمان بسته که خلق را از راه حلال ایجاد نماید و ایشان را پاک و پاکیزه و طیب و منزه از هر آلودگی بیافریند. به خدا سوگند برایم نقل کردند یکی از چهارپایان به اشتباه روی خواهرش جَست و پس از آنکه پایین آمد و معلوم شد که او خواهرش بوده، ذَکَر (آلت) خود را بیرون آورد و سپس با دندانهایش آنرا گرفت و کَند و بعد اُفتاد و مُرد.
زراره میگوید: سپس از آن جناب (عليه السلام) راجع به خلقت حوّا سؤال شد. سؤالکننده عرضه داشت: گروهی از ما میگویند خداوند عزوجل حوا را از آخرینِ دندههای چپ آدم آفریده، آیا این گفتار صحیح است؟
١. المصدر (الصدوق - علل الشرائع): ج1 ص17- 18.
حضرت فرمودند: خداوند منزّه است از این گفتار. گویندگان این کلام معتقدند خدا قدرت نداشت همسر آدم را از غیر از دندهء او بیافریند؟ این گویندگان با کلامشان راه را برای سخن بدگویان باز و هموار نمودهاند و در واقع با این سخنانشان میگویند: جزئی از آدم با جزء دیگرش ازدواج نموده است. ایشان را چه شده است که چنین میگویند؟ خدا میان ما و آنان حکم کند. سپس فرمودند: خداوند تبارک و تعالی وقتی آدم را از گِل آفرید و فرشتگان را فرمان داد به او سجده کنند و آنها هم اطاعت کرده، سجدهاش کردند، خواب را بر وی غالب نمود و در این حال، انسانی (حوّا) را جهت او آفرید و سپس او را در میان گودی میان بالای دو ران آدم قرار داد تا زنان تابع مردان باشند. حوا حرکت کرد و از حرکت او آدم بیدار شد. در این وقت به حوا ندا آمد که از آدم دور شود. آدم نظرش به او افتاد، آفریدهای زیبا و انسانی خوشمنظر که شباهت به صورت خودش داشت را دید منتهی با این فرق که او زن بود و آدم مَرد. با وی سخن گفت، حوا نیز متقابلاً به زبان آدم با وی تکلم کرد. آدم گفت: تو کیستی؟ حوا اظهار داشت: آفریدهای هستم که خداوند متعال مرا به این صورت که میبینی خلق نموده است. آدم به درگاه جلاله عرضه داشت: پروردگارا! این انسان خوشمنظری که آفریدهای و نزدیکی به او و نگریستن بهسویش را مایهء انس من قرار دادهای کیست؟ حق تبارک و تعالی فرمود: این کنیز من حوا است، آیا دوست داری با تو ، مونس و همدمت باشد و با تو سخن گوید و فرمانت را اطاعت کند؟ آدم عرضه داشت: آری دوست دارم و تا مادامی که باشم شکر و سپاس تو را بر این نعمت بهجای آورم. خداوند تبارک و تعالی فرمود: از او خواستگاری کن. زیرا کنیز من بوده و جهت تمایلات غریزی و شهوانی مناسب است. ناگفته نماند که قبلاً خداوند در جناب آدم این نیرو و قوهی شهوت را قرار داده و وی را به مقتضیات آن آگاه ساخته بود. باری آدم عرض کرد: اگر از او خواستگاری کنم، خوشنودی تو در چیست؟ حق عزوجل فرمود: در این است که معالم و احکام دین من را به او تعلیم کنی. آدم عرض کرد: اگر به این راضی هستی، پس چنان خواهم نمود. حق تعالی فرمود: همین را خواستارم و او را به تزویج تو در آورده، همسرت قرار دادم؛ پس او را در آغوشت بگیر. پس از آن آدم به حوا فرمود: پیش بیا. حوا عرضه داشت: بلکه تو باید پیش بیایی. پس خداوند عزوجل به آدم امر نمود که تو به نزد او برو. آدم نیز چنین کرد و اگر حق تعالی چنین فرمانی به آدم نمیداد، میبایست زنان بهسوی مردان رفته تا خواستگاری خود را به این نحو انجام داده باشند. این است حکایت حوا (عليها السلام) ] (١).
١. صدوق-علل الشرایع، ج١، ص ١٧ و ١٨.
همچنین صدوق در همان کتاب چنین روایت کرده است: [پدرم که خداوند رحمتش کند میگوید: محمد بن یحیی عطار، از حسین بن حسن بن ابان، از محمد بن اورمه، از نوفلی، از علی بن داوود یعقوبی، از حسن بن مقاتل، از کسی که از زراره شنید و او گفت: از امام صادق (عليه السلام) سؤال شد: پیدایش نسل از آدم چگونه بود و نیز کیفیت تولید نسل از ذریهء حضرت آدم به چه نحو صورت گرفته است؟ سپس سؤالکننده گفت: دسته ای از مردم نزد ما میگویند خداوند عزوجل به آدم وحی فرمود دخترانش را به نکاح پسران خود در آورد و این همه مخلوقات در اصل از ازدواج خواهران و برادران میباشند. آیا این سخن صحیح است یا نه؟
امام صادق (عليه السلام) فرمودند: خدا منزّه و مبرّا از این گفتار است. کسی که این سخن را میگوید در واقع میگوید حق عزّوجلّ برگزیدگان از مخلوقات، دوستانش، انبیایش، فرستادگانش، مردان و زنان مؤمن و مردان و زنان مسلمان را از حرام آفریده و قدرت نداشته است که آنها را از حلال خلق کند با اینکه عهد و پیمان بسته و براساس آن ملزم شده است که خلق را از راه حلال ایجاد نماید و ایشان را پاک و پاکیزه و طیّب و منزّه از هر آلودگی بیافریند؟ به خدا سوگند برایم نقل کردند چهارپایی به اشتباه روی خواهرش جُست و پس از آنکه پایین آمد و معلوم شد او خواهرش بوده است، ذَکَر (آلت) خود را بیرون آورد و با دندانهایش آن را گرفت و فشرد تا قطع نمود، سپس افتاد و مرد. و از چهارپای دیگری به من خبر دادند که به اشتباه با مادرش جمع شد و پس از معلوم شدن، آن حیوان نیز همان کرد که چارپای مذکور انجام داده بود. وقتی حیوانات چنین باشند، انسان که واجد فضایل و علم و کمال است این طور نباشد؟! منتهی چنانچه میبینید گروهی از مردم روی از علم و دانش اهل بیت پیامبران خود برتافته و به کارهایی که به آن امر نشدهاند پرداختهاند و با ارتکاب آن به ضلالت و گمراهی کشیده میشوند و با انجام اعمال شنیع و قبیح به انحطاط میگرایند و این انحراف از بدو پیدایش مخلوقات تا الآن ادامه داشته است و تا ابد نیز خواهد بود.
٢. المصدر (الصدوق - علل الشرائع) ج1 ص17- 18.
سپس فرمودند: وای بر این گروهی که اعتقادشان چنین است. ایشان چقدر بیخبرند از آنچه را که فقهای حجاز و عراق با هم در آن متفق بوده و اختلافی ندارند. حق تبارک و تعالی دو هزار سال پیش از آفرینش آدم به قلم امر فرمود و آن بر لوح محفوظ جاری شد و حکم تحریم خواهران بر برادران و محرمات دیگر را تا روز قیامت ثبت و ضبط نمود. ما مشاهده میکنیم این کتب چهارگانهء آسمانی مشهور در این عالم را که عبارتند از تورات ، انجیل ، زبور و فرقان، خداوند متعال مطالب لوح محفوظ را در این کتابها نهاد و آنها را بر انبیا و فرستادگانش –که سلام و صلوات خداوند بر همگیشان باد- نازل فرمود. تورات را بر موسی (عليه السلام)، زبور را بر داوود (عليه السلام) ، انجیل را بر عیسی (عليه السلام) و قرآن را بر حضرت محمد (صلى الله عليه وآله) و بر پيامبران (عليهم السلام) و در هیچ یک از این کتب آنچه را که در لوح محفوظ حرام نموده، حلال قرار نداده است. شایسته و سزاوار است که بگویم: کسی که این مطالب و مانند آن را ایراد کرده، صرفاً قصدش تقویت حجتها و برهانهای مجوس میباشد. آنان را چه میشود؟! خدا هلاکشان گرداند!] (٢).
٢. مصدر (صدوق - علل الشرائع) ج١ ص١٧-١٨.
******