جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلام
مما يشير إلى لا عشوائية الطفر الجيني التامة وإلى قانونيته في بعض الأحيان هو الجينات المتقاعدة أو الجينات التي لا تؤدي مهمة الآن، والتي تمثل الغالبية العظمى من الجينات فقد تصل نسبتها في بعض الأحيان إلى 97 بالمئة وأكثر، ولا يعرف علماء الجينات حتى الآن ما هو عملها بالتحديد ويعتبرها بعض علماء الأحياء والجينات مجرد إرث تطوري.
از جمله مواردی که بعضاً برای اشاره به غیرتصادفی بودنِ مطلقِ جهشِ ژنتیکی و ضابطهمند بودن آن بهکار میرود، ژنهای بازنشسته یا ژنهایی هستند که در حال حاضر کاری انجام نمیدهند. بخش عمدهء ژنها جزو همین گروه هستند و گاهی اوقات تعداد آنها به ٩٧درصد و بیشتر میرسد. و دانشمندان ژنتیک تا کنون کارکرد این دسته از ژنها را درک نکردهاند. برخی زیستشناسان این پدیده را فقط یک نوع ارثیهء تکامل میدانند.
نکتهء قابل توجه این است که اگر قضیه بیضابطه باشد و این ژنها صرفاً ارثیهء تکامل و فارغ از چهارچوب قاعده و قانون باشند، میبایست این ژنها به تأثیرگذاری خود بر بدن ادامه دهند، ولی اگر چنین چیزی رخ دهد، جسم بسیار بدریخت و معیوب میشود و چه بسا در اکثر موارد به انقراض و نابودی گونهها منجر شود. بنابراین عدم فعالیت این دسته از ژنها نیز خود نشانهای از ضابطهمند و غیرتصادفی بودنِ نقشهء ژنومها میباشد. آنچه در اینجا روی میدهد مشابه همان وضعیتی است که به هنگام عملیاتی شدن تأسیسات مهندسی در یک بنا میبینیم. هنگامی که بخشی از اجزای این فرآیند پیاده و اجرا میشود، ممکن است این قسمتها دیگر در همان پروژه به کار گرفته نشوند. تصور کنید که اجرای دو یا سهبارهء فونداسیون در یک مجتمع، و یا استفاده دو یا چندبارهء یک دستگاه مهندسی، چه بدشکلی و بههمریختگی فاحشی میتواند به بار آورد. بنابراین وجود چنین نظام دقیقی در نقشهء ژنوم که بهطور خودکار بخشهایی را که قبلاً مورد استفاده قرار داده است را از کار میاندازد، ناگزیر بر نیرویی آگاه، حکیم و قانونمند دلالت دارد که وی چنین ترکیبی را قاعدهمند ساخته و نحوهء عمل این نقشه را به گونهای کاملاً دقیق و با حسابوکتاب صورت داده است. همان طور که اجرای نقشهء مهندسی در خارج، بر طراح و مجری آن دلالت دارد.
یکی از مثالهایی که شاهد این موضوع است، عدم پیدایش مجدد مو بر بدن انسان پس از مهاجرت وی از آفریقا به مناطق سردسیر در آخرین عصر یخبندان میباشد؛ و حال آنکه وی برای مبارزه با سرما به این قابلیت نیاز داشته است. اگر ژنها ویژگی پیدایش مجدد انبوه موها بر بدن انسان را به گونهای که با رویدادهای تکامل همخوانی داشته باشد فعال میکردند، در روسیه و اروپا و آمریکای شمالی ما با نوع دیگری از انسانها که شبیه گوریل، سراسر بدنشان پوشیده از مو بود مواجه میشدیم. همان طور که ویژگی بیمویی بدن و تعریق که عامل خنک شدن بدن است، مزیتی در اختیار انسان قرار میدهد که او را نسبت به دیگر شکارچیان ساواناهای آفریقا برتر میسازد، موی خزی که بدن انسان را میپوشاند، برتری قابل توجهی به وی اعطا میکند یا حداقل او را در رقابت بهتر با رقبا، در مناطق سردسیر و یخبندان و بهویژه در آخرین عصر یخبندان یاری میرساند.
*****