جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامتلقیح مصنوعی و سقطجنین
پرسش 91:
زنوشوهری بچهدار نمیشوند و تصمیم گرفتند به پزشک مراجعه کنند. پزشک اسپرم مرد را گرفت و با تخمک همسرش تلقیح کرده، به آنها گفت:
پسازاین دیگر نیاز به نمونه گرفتن از شما نیست، ما تعداد زیادی نمونه داریم و میتوانیم آن را در محلولی قرار دهیم تا سالهای بسیار باقی بماند و هر وقت خواستید بچهدار شوید آن را در بدن همسر (زن) کشت کنیم.
سؤالی که مطرحشده است: اگر شوهر بمیرد و بعد از سالها زن بخواهد بچهدار شود و خانوادهاش هم راضی باشند آیا میتواند نزد دکتر برود تا اسپرم گرفتهشده از شوهر متوفیاش را در بدن او بکارد؟
و حکم چنین فرزندی چیست و به چه کسی نسبت داده میشود؟
پاسخ:
اگر زن بعد از وفات شوهرش ازدواجنکرده باشد (یعنی زنِ کسِ دیگری نباشد) میتواند چنین کند و کودک به شوهر فوتشدهاش نسبت داده میشود.
پرسش 92:
آیا جایز است پدرومادر، نوع جنین (پسر یا دختر بودن) را درصورتیکه تمایل به جنس خاصی داشته باشند با استفاده تکنیکهای جدید انتخاب کنند؟
پاسخ:
جایز است.
پرسش 93:
سقط کردن جنینی که در رحم و ناقصالخلقه است چه حکمی دارد؟
پاسخ:
اگر بارداری به مادر آسیب میرساند یا جنین باعث اذیتوآزار پدرومادر به شکلی خواهد شد که طاقتش را نداشته باشند، میتوان جنین را سقط کرد.
پرسش 94:
امام احمدالحسن (ع) در پاسخ به یکی از برادران در مورد سقطجنین فرمودهاند: «پاسخ 3-.... یا جنین باعث اذیتوآزار پدرومادر به شکلی خواهد شد که طاقتش را نداشته باشند، میتوان جنین را سقط کرد».
آیا به دلیل اینکه پدرومادر میخواهند به تربیت سایر کودکان توجه داشته باشند و توانایی نداشته باشند که بچۀ دیگری را تربیت کنند میتوانند جنین را سقط کنند؟
آیا اینکه تولد این فرزند باعث بازماندن آنها از تحصیل و ادامۀ روند زندگی از شکل طبیعیاش بشود، میتواند تحت این عنوان که «پدر و مادر طاقتش را ندارند» شمرده شود؟
پاسخ:
طبق این فرضیات گفتهشده سقطجنین جایز نیست.
پاسخ های فقهی مسائل متفرقه ج 4 ص 66-68.