جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامسلام علیکم و رحمة الله
به نام محمد و آل محمد، اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و العن اعداءهم و منکری فضائلهم و المشککین فی مناقبهم.
آیا پس از استقرار و پابرجا شدن امر سید یمانی و قبل از آنکه ایشان پرچم را به حضرت حجت(ع) تسلیم کند، توبه برداشته میشود؟ یا اینکه باب توبه هنگام ظهور پرچم یمانی بسته میشود و توبهی کسی که بخواهد توبه کند، پذیرفته نخواهد شد؟
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
والحمد لله رب العالمین، و صلی الله علی محمد و آل محمد الائمة و المهدیین .
توبه در همه حال پذیرفته است مگر هنگام نزول معجزهی قاهر الهی که هیچ مجال یا عرصهای برای غیب باقی نمیگذارد تا ایمان انسان توسط خداوند پذیرفته شود؛ در آن هنگام، توبه برداشته میشود و ایمان و توبهی آدمی پذیرفته نمیگردد چرا که چنین ایمانآوردنی، صد در صد مادی خواهد بود. وضعیت هنگام نازل شدن عذاب خداوند سبحان و متعال بر کسانی که پیامبران را دروغ میشمردند نیز همین گونه است. زمانی وجود ندارد که در آن، توبه از جمیع خلایق برداشته شود مگر هنگامی که آیات و معجزات قاهر نازل شود و همه را دربرگیرد و عرصهی ایمان به غیب از همهشان برداشته شود. اما هنگام نزول آیات قاهر بر گروهی خاص، توبه فقط از همان عده برداشته میشود. در مورد آیات عمومی نیز همین گونه است؛ ممکن است برای یک گروه، قاهر باشد و برای گروهی دیگر به دلیل معلومات و شناختی که از پیش، خداوند به آنها رسانیده است و حجت بر آنان میباشد، قاهر محسوب نگردد. بنابراین، میزان پذیرفته شدن یا نشدن توبه، باقی ماندن میدانی برای ایمان به غیب میباشد؛ توبه باید مبتنی بر غیب باشد و نه صرفاً براساس معجزهی مادّیِ قاهر که هیچ عرصهای را برای غیب باقی نگذارد.
خداوند متعال میفرماید:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
«لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ وَأَنزَلْنَا الْحَدِيدَ فِيهِ بَأْسٌ شَدِيدٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ وَلِيَعْلَمَ اللهُ مَن يَنصُرُهُ وَرُسُلَهُ بِالْغَيْبِ إِنَّ اللهَ قَوِيٌّ عَزِيزٌ» (1)
(ما فرستادگانمان را با دليلهای روشن فرستاديم و با آنها کتاب و ترازو را نيز نازل کرديم تا مردم عدالت را به پا دارند و آهن را که در آن نيرويی سخت و منافعی برای مردم است فرو فرستاديم، تا خدا بداند چه کسی به ناديده، او و پيامبرانش را ياری میکند؛ که خدا توانا و پيروزمند است).
همچنین میتوانی تفاصیل بیشتر در این خصوص را در کتاب روشنگریها جلد سوم و همچنین کتاب تفسیر آیهای از سورهی یونس مطالعه نمایی. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
ذی الحجه 1430 هـ.ق