جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامبِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
اللهم صل علی محمد و آله الائمة و المهدیین
سلام بر تو ای آقا و مولا و پدرم، ای احمد! سلام و صلوات پروردگارم بر تو و پدران امام و فرزندان مهدیت!
سرورم! تفسیر این دو آیه چیست:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
(إِنَّ الَّذِينَ اتَّقَواْ إِذَا مَسَّهُمْ طَائِفٌ مِّنَ الشَّيْطَانِ تَذَكَّرُواْ فَإِذَا هُم مُّبْصِرُونَ * وَإِخْوَانُهُمْ يَمُدُّونَهُمْ فِي الْغَيِّ ثُمَّ لاَ يُقْصِرُونَ)،(1 )
(کسانی که پرهيزگاری میکنند چون از شيطان وسوسهای به آنها برسد، خدا را ياد میکنند زيرا مردمی صاحب بصيرتاند * و برادرانشان ايشان را به ضلالت میکشند و (هیچ) کوتاهی نمیکنند).
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمد لله رب العالمین، و صلی الله علی محمد و آل محمد الائمة و المهدیین و سلم تسلیماً.
خداوند متعال میفرماید:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
(خُذِ الْعَفْوَ وَأْمُرْ بِالْعُرْفِ وَأَعْرِضْ عَنِ الْجَاهِلِينَ.... وَإِخْوَانُهُمْ يَمُدُّونَهُمْ فِي الْغَيِّ ثُمَّ لاَ يُقْصِرُونَ)،(2 )
(عفو پيشه کن و به نيکی فرمان ده و از جاهلان روی گردان * و چون از سوی شیطان وسوسهای به تو رسد به خدا پناه جوی که او شنوا و دانا است * کسانی که پرهيزگاری میکنند چون از شيطان وسوسهای به آنها برسد، خدا را ياد میکنند زيرا مردمی صاحب بصيرتاند * و برادرانشان ايشان را به ضلالت میکشند و (هیچ) کوتاهی نمیکنند).
خداوند سبحان و متعال پیامبر (ص) را به رویگردانی از جاهلان و ستیزه نکردن با آنها دستور داده است؛ چرا که آنها در پِی حق و حقیقت نیستند بلکه به هنگام مناقشه، نادانی خویش را استمرار میبخشند، و شیاطین (یارانشان) آنها را گمراه میکنند و گام به گام به جلو سوق میدهند تا آنها را به عمق این رویارویی زیانبخش وارد سازند. بنابراین نادانی و شیطان دو یار و یاورند که تاریکی آنها را گرد هم میآورد.
حق تعالی میفرماید:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
(وَإِمَّا يَنزَغَنَّكَ مِنَ الشَّيْطَانِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللهِ إِنَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ * إِنَّ الَّذِينَ اتَّقَواْ إِذَا مَسَّهُمْ طَائِفٌ مِّنَ الشَّيْطَانِ تَذَكَّرُواْ فَإِذَا هُم مُّبْصِرُونَ)
(و چون از سوی شیطان وسوسهای به تو رسد به خدا پناه جوی که او شنوا و دانا است * کسانی که پرهيزگاری میکنند چون از شيطان وسوسهای به آنها برسد، خدا را ياد میکنند زيرا مردمی صاحب بصيرتاند).
مؤمن، نور است و از نور، و شیطان، تاریکی و از تاریکی است. اگر تاریکی به مؤمن برسد و آینهاش را تیره نماید و بصیرتش را تار سازد:
(وَإِمَّا يَنزَغَنَّكَ مِنَ الشَّيْطَانِ نَزْغٌ .... إِذَا مَسَّهُمْ طَائِفٌ مِّنَ الشَّيْطَانِ)
به نور خداوند سبحان و متعال پناه میبرد و او را یاد میکند و از ظلمتی که به او رسیده است به نور خدای متعال پناه میجوید.
آنگاه نور او را فرا میگیرد و ظلمتی که به سراغش آمده از او کناره گرفته، بصیرتش به سوی وی باز میگردد:
(.... فَاسْتَعِذْ بِاللهِ إِنَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ ..... تَذَكَّرُواْ فَإِذَا هُم مُّبْصِرُونَ).
وارد شدن ما به این زندگی دنیوی، چیزی جز گونهای از گونههای ظلمت و شیطان که به ما رسیده است، نمیباشد. تقواپیشگان متذکر میشوند و به مبدأ خود یعنی نوری که از آن آمدهاند باز میگردند:
(الَّذِينَ آمَنُواْ وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِكْرِ اللهِ أَلاَ بِذِكْرِ اللهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ)،(3 )
(آنان که ايمان آوردند و دلهايشان به ياد خدا آرامش میيابد. آگاه باشيد که با ياد خدا، دلها آرامش میيابد).
منابع:
1- اعراف: 201 و 202.
2- اعراف: 199 تا 202.
3- الرعد: 28.