جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامدر متشابهات در مورد «جامعه» و «جِفر» و «مصحف فاطمه(ع)» خواندم؛ اینها چیست؟
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
والحمدلله رب العالمین.
و صلی الله علی محمد و آل محمد الائمة و المهدیین و سلم تسلیماً.
ائمه(ع) مشخص فرمودهاند که جامعه (1)، جِفر و مصحف فاطمه (2)، چه هستند. پیشتر، بیش از این در پاسخ به برخی مسایل گفتهام (3) و امیدوارم احادیث و آنچه نوشتهام را به دقت بخوانی و پس از آن از من سوال نمایی.
منابع:
1- محمد بن الحسن صفار در بصائر الدرجات بابی در مورد ائمه گشود، که نزد آنها صحیفهی جامعه وجود دارد که با املای رسول الله(ص) و به دست خط علی(ع) میباشد و 70 ذراع است. بصائر الدرجات: ص 162.
کلینی روایت میکند: ابی شیبه گفت: از اباعبدالله(ع) شنیدم که میفرماید: «علم ابن شبرمة در برابر جامعه گم شد؛ این جامعه به املای رسول الله(ص) و خط علی(ع) با دست خودش میباشد. مسلماً جامعه، برای احدی، کلامی باقی نگذاشت. در آن علم حلال و حرام هست. آنان که اهل قیاس هستند، علم را با قیاس طلبیدند و نتیجهای جز دور شدن از حق برایشان نداشت. همانا دین خدا با قیاس حاصل نمیشود». الکافی جلد 1 ص 57.
2- محمد بن حسن صفار در بابی در مورد ائمه(ع) روایت میکند که به آنها جفر، جامعه و مصحف فاطمه(ع) داده شده است، و تعدادی از روایات را در آن آورده است که یکی از آنها را به اختصار نقل میکنم. گفت: احمد بن محمد از علی بن حکم از حسین بن ابی علاء روایت میکند که شنیدم که ابوعبدالله(ع) فرمود:«جفر سفید نزد من است. راوی گفت: گفتیم که در آن چیست ؟ امام(ع) فرمود: زبور داوود و تورات موسی و انجیل عیسی و صحف ابراهیم و حلال و حرام و مصحف فاطمه. آنچه در آن ارایه میشود از قرآن است و آن چیزی است که مردم را به ما نیازمند میکند و ما به احدی نیاز نداریم تا آنجا که در آن حکم یک ضربه شلاق و نصف ضربه و یک سوم ضربه و یک چهارم ضربه و حتی حکم خراشی کوچک هم هست. و من جفر قرمز را هم دارم و چه میدانند که آن چیست؟ راوی پرسید: جانم فدایت، در جفر قرمز چیست؟ امام(ع) فرمود: سلاح، و برای آن است که خون را میگشاید و صاحب شمشیر برای کشتار آن را بازمیکند. پس عبد لله بن ابی یعفور گفت: خدا تو را اصلاح کند، آیا فرزندان حسن(ع) این را میدانند؟ امام(ع) فرمود: سوگند به خدا، آری، همان گونه که شب را میشناسند که شب است و روز را میشناسند که روز است؛ ولی حسد و طلب دنیا آنان را فرامیگیرد که اگر طالب حق میشدند برای آنان بهتر است». بصائر الدرجات: ص 170.
3 - رجوع کنید به پاسخ های روشنگرانه جلد 2 پاسخ سوال 1 و پاسخ سوال 10 از مسایل مربوط به عقاید.