فضل کسی که دشمنی از قائم را بکشد بالاتر از فضل کسی است که در رکابش شهید شود.
در حدیثی از اهل بیت(ع) آمده است که هر کس دشمنی از دشمنان آنها را در رکاب امام مهدی(ع) به قتل برساند، اجر بیست شهید را خواهد داشت؛(1) و این فضیلت برای کسی که در رکاب آن حضرت شهید شود روایت نشده است.
پاسخ:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
در ظاهر این موضوع بالاتر از شهادت است؛ زیرا کسی که دشمنی از دشمنان امام مهدی(ع) را بکشد، خشتی در دولت عدل و حقّ الهی نهاده است. در اینجا از حمزه(ع) و علی(ع) یاد میکنم که هر دو پیکار میکردند و علی برتر از حمزه بود؛ چرا که علی(ع) با احتیاط مبارزه میکرد و حمزه با هَیجان. مجاهدین باید غلبه بر دشمن کافر حربی را طالب باشند نه اینکه فقط شهادت بخواهند هر چند به هر صورت، شهادت، برتر از دنیا و آخرت است.
اما به حسب باطن معنی حدیث چنین است: کسی که دشمن ما را بکشد یعنی عقیدهی فاسد او را از میان بردارد و او را به حق و به پیروی از قائم از آل محمد(ع) هدایت کند.
پیامبر خدا(ص) به این معنا فرمایشی دارد: (ای علی! اگر خداوند مردی را به دست تو هدایت کند، برایت از اشتران سرخ موی بهتر است).(2)
و همچنین به حسب باطن، قتل نفْسی که با امام مهدی(ع) دشمنی میکند؛ یعنی قتل منیّت.
منابع:
1- از ابا جعفر(ع) در حالی که ایشان جماعتی را وصیت میفرمود: به ایشان عرض کردند: ای فرزند رسول خدا! ما رهسپار عراق هستیم. ما را وصیتی فرما. فرمود: (.... و بدانید کسی که منتظرِ این امر باشد، پاداش کسی را دارد که همواره روزهدارِ شب زنده دار است و کسی که قائم ما را درک کند و با او خارج شود و دشمن ما را به قتل برساند، اجر بیست شهید را دارد و کسی که همراه قائم ما شهید شود، اجر بیست و پنج شهید را دارد). کافی: ج 2 ص 222.
2 - بحار الانوار: ج 1 ص 184؛ صحیح بخاری: ج 4 ص 20.
متشابهات ج 3
www.almahdyoon.co