جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامپرسش 1: معنای آیهی (الَّذِي جَعَلَ لَكُم مِّنَ الشَّجَرِ الْأَخْضَرِ نَارًا)
معنای این آیه چیست:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
(الَّذِي جَعَلَ لَكُم مِّنَ الشَّجَرِ الْأَخْضَرِ نَارًا فَإِذَا أَنتُم مِّنْهُ تُوقِدُونَ)(1)
(آن کس که از درخت سبز برايتان آتشی پديد آورد و شما از آن آتش، میافروزيد).
پاسخ:
درخت سبز، به معنای دین میباشد و معنای آیه چنین است: خداوند از دین برای شما نوری قرار داد که شما به واسطهی آن در آسمانها ارتقا مییابید و از دین برای شما نوری قرار داد که با آن میان مردم سِیر میکنید و حق را از باطل باز میشناسید. بنابراین با عبادت و بندگی خداوند انسان ارتقا پیدا میکند و خداوند برای او نوری قرار میدهد که با آن حق را میشناسد و با آن حق را مشاهده میکند. این حقیقت مراد و منظور از این آیه میباشد.
اما ظاهر آیه نیز مشخص است و به شرح و توضیح نیاز ندارد. هر کس که از فرایند فوتو سنتز در گیاهان مطلع باشد میداند که چوب یکی از نتایج این فرایند است که به طور معمول به سبزینهی موجود در برگها وابسته میباشد و این، نشانهای از نشانههای خداوند است. به طور خلاصه گیاه همانند کارخانهای است که گرمای خورشید را در قالب چوب ذخیره میکند و این چوب میتواند این حرارت را در هر موقعیتی باز پس دهد.
منابع:
1- - یس: 80.
متشابهات ج 3
www.almahdyoon.co
پرسش 2: رمز و راز اربعین.
رمز و راز اربعین چیست؟ چرا برای مرده، به دنیا آمدن نوزاد و برای اخلاص، اربعین وجود دارد؟
پاسخ:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
نامهای خداوند سبحان و متعال چهار تا است که سه تای آنها ظاهر و یکی غایب میباشد. اسمهای ظاهر عبارتاند از الله، رحمن و رحیم. نام غایب نیز کُنه و حقیقت است و با (هو) یا اسم (اعظم اعظم اعظم) به آن اشاره میشود.
با تجلّی این نام ها در تمام عوالم، موجودات تجلّی و پس از آنکه چیز قابل ذکری نبودند ظهور مییابند. عوالم ده تا هستند که عبارتند از: آسمانهای هفتگانه، کرسی، عرش اعظم، سرادق عرش اعظم، که سه تای آنها در حج است و هفت تا هنگامی که برگشتید:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
(وَأَتِمُّواْ الْحَجَّ وَالْعُمْرَةَ لِلهِ فَإِنْ أُحْصِرْتُمْ فَمَا اسْتَيْسَرَ مِنَ الْهَدْيِ وَلاَ تَحْلِقُواْ رُؤُوسَكُمْ حَتَّى يَبْلُغَ الْهَدْيُ مَحِلَّهُ فَمَن كَانَ مِنكُم مَّرِيضاً أَوْ بِهِ أَذًى مِّن رَّأْسِهِ فَفِدْيَةٌ مِّن صِيَامٍ أَوْ صَدَقَةٍ أَوْ نُسُكٍ فَإِذَا أَمِنتُمْ فَمَن تَمَتَّعَ بِالْعُمْرَةِ إِلَى الْحَجِّ فَمَا اسْتَيْسَرَ مِنَ الْهَدْيِ فَمَن لَّمْ يَجِدْ فَصِيَامُ ثَلاثَةِ أَيَّامٍ فِي الْحَجِّ وَسَبْعَةٍ إِذَا رَجَعْتُمْ تِلْكَ عَشَرَةٌ كَامِلَةٌ ذَلِكَ لِمَن لَّمْ يَكُنْ أَهْلُهُ حَاضِرِي الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ وَاتَّقُواْ اللهَ وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ)(1)
(حج و عمره را برای خدا کامل به جای آريد و اگر شما را از حج بازداشتند، آن قدر که ميسّر است قربانی کنيد و سر متراشيد تا قربانی شما به قربانگاهش برسد. اگر يکی از شما بيمار يا در سرش آزاری بود به عنوان فديه روزه بدارد يا صدقه دهد يا قربانی کند و چون ايمن شويد، هر که از عمرهی تمتع به حج بازآيد، آن قدر که او را ميسّر است قربانی کند و هر که را قربانی ميسّر نشد، سه روز در حج روزه بدارد و هفت روز چون از حج بازگردد، تا ده روز کامل شود و اين حکم برای کسی است که از مردم مکه نباشد. از خدا بترسيد و بدانيد که خدا به سختی عقوبت میکند).
سه عالم که در حج ـیعنی در خانهی خداـ میباشند عبارتاند از: کرسی، عرش اعظم و سرادق عرش اعظم. اما هفت تایی که وقتی برگشتید، عبارتاند از: آسمانهای هفتگانه. این حکم برای کسی است که از مردم مکه نباشد: یعنی برای کسی است که از آل محمد(ع) نباشد.
روزه در اینجا، روزه گرفتن از منیّت در (ده مقام) میباشد: سه تا در حج: کرسی و عرش و سرادق عرش، و هفت تای دیگر هنگامی که برگشتید: آسمانهای هفتگانه. و در هر مقامی چهار حالت وجود دارد که مربوط به تجلّیات و ظهور چهار اسم میباشد. به این ترتیب روزهی از منیّت در چهل حالت میباشد. کسی که چهل صبح برای خدا اخلاص پیشه کند، چشمههای حکمت از قلبش بر زبانش جاری میشود.(2)
نفس به این چهل حالت نیاز دارد تا به طور کلی از یک عالم به عالمی دیگر انتقال یابد. از همین رو نفس نوزاد استقرار نمییابد مگر پس از چهل روز و نفس میّت مستقر نمیشود مگر پس از چهل روز. سخن در باب اربعین بسیار است ولی آنچه بیان شد، کفایت میکند.
منابع:
1 - بقره: 196