بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
و الحمد لله رب العالمین
(وَکَذَلِکَ مَکَّنِّا لِیُوسُفَ فِی الأَرْضِ وَلِنُعَلِّمَهُ مِن تَأْوِیلِ الأَحَادِیثِ وَاللهُ غَالِبٌ عَلَی أَمْرِهِ وَلَـکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لاَ یَعْلَمُونَ)(1)
(و این چنین يوسف را در زمين تمکین داديم تا به او تعبير خواب آموزيم و خدا بر کار خويش غالب است، ولی بيشتر مردم نمیدانند).
عیسی بن مریم(ع) فرمود: (ای گروه حواریون! درخواستی از شما دارم، برآوردهاش کنید). گفتند: درخواست شما را برآورده میکنیم، ای روح خدا. شروع به شستن پاهایشان نمود. گفتند: ما به انجام این کار سزاوارتریم، ای روح خدا! فرمود: (دانشمند، سزاوارترین افراد برای خدمت به مردم است. من این چنین فروتنی کردم تا شما نسبت به مردم چون من که به شما فروتنی کردم، فروتنی کنید). سپس عیسی(ع) فرمود: (نهال حکمت، تنها با فروتنی و تواضع رشد میکند نه با تکبّر و برتریجویی؛ چنانچه گیاه در دشت بروید، نه بر کوه).(2)
گیاه در دشت میروید، نه بر کوه.
برادران گرامی! بر اهل زمین رحم آورید تا آنکس که در آسمان است، بر شما رحم آورد. در زمین فروتنی و تواضع پیشه کنید تا در آسمان، بلندی یابید و بدانید که خلق، عیال خدایند و محبوبترین خلق نزد خدا، رئوفترین آنها نسبت به عیال او میباشد.
با یکدیگر مهربان و بر کافران سختگیر باشید. حق تعالی میفرماید:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
(مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاء بَيْنَهُمْ تَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِّنَ اللهِ وَرِضْوَانًا سِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِم مِّنْ أَثَرِ السُّجُودِ ذَلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَمَثَلُهُمْ فِي الْإِنجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَى عَلَى سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ وَعَدَ اللهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُم مَّغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا)(3)
(محمد پيامبر خدا، و کسانی که با او هستند بر کافران سختگيرند و با يکديگر مهربان. آنان را بينی که رکوع میکنند، به سجده میآيند و جويای فضل و خوشنودی خدا هستند. نشانشان اثر سجدهای است که بر چهرهی آنها است. اين است وصفشان در تورات و در انجيل، که چون کِشتهای هستند که جوانه بزند و آن جوانه محکم شود و بر پاهای خود بايستد و کشاورزان را به شگفتی وادارد، تا آنجا که کافران را به خشم آورد. خدا از ميان آنها کسانی را که ايمان آوردهاند و کارهای شايسته کردهاند به آمرزش و پاداشی بزرگ وعده داده است).
تعالیم انبیا را فراگیرید و به آن عمل کنید که خدا، پیامبرش، ائمه، انبیا، فرستادگان و بندگان صالح خدا اعمال شما را خواهند دید:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
(وَأَن لَّيْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَى * وَأَنَّ سَعْيَهُ سَوْفَ يُرَى * ثُمَّ يُجْزَاهُ الْجَزَاء الْأَوْفَى)(4)
(و اينکه برای انسان، جز آنچه خود تلاش کرده است، نيست * و زود است که کوشش او در نظر آيد * سپس او را پاداشی تمام دهند).
و به یقین برسید، که فرزند آدم تنها با یقین بهرهمند میشود و کفِ دستی از رحمت خدا برمیگیرد، که اینچنین نوح پیامبر، ابراهیم خلیل، موسی کلیم، عیسی مسیح، محمد بن عبدالله و ائمه اطهار(ع) فرمودهاند: (خُذ عَلی قَدْر یَقینِک) (به اندازهی یقینت برداشت کن)، و اینکه انسان را (بهرهای) جز آنچه خود کرده، نیست، و اولیای خداوند تنها با یقین، مردگان را زنده میکنند و بیماران را شفا میبخشند.
ای عزیزان! بدانید که یقین، کلید دروازهی اعظم الهی است، و در چشم آن کس که یقین دارد هیچ نیرویی جز به خداوند نیست (لا قوّة إلا بالله)، فراعنه ـآمریکا و جیرهخواران حقیرشـ پستتر و حقیرتر از مگسی میشود و چگونه در نظر او که در غار استوار الهی آرمیده، اینچنین نباشد!
خویشتن را بسنجید و آن را بر حق عرضه بدارید تا وسعت یقینی که دست یازیدهاید را بشناسید. ببینید آیا این آمادگی را دارید که امروز خود و اموال خود را همراه با حسین بن علی(ع) در معرض نابود شدن قرار دهید، یا اینکه در سیاهیهای تاریکیهای این دنیای پست و حقیر اعم از حب زندگی، جاه، مال و فرزندان، بیمناک و ناپایدارید.
ای عزیزان! بدانید که حسین(ع) همان ذبیح الله، و راه حسین(ع) همان پناهگاه استوار الهی است.
ای عزیزان! چه بسیارند در این زمان، کسانی که به حسین(ع) نامه نوشتند و گفتند: پیش آی، ای پسر رسول خدا که تو را لشکری گِردکرده، فراهم است؛ ولی هنگامی که نزدشان آمد و خداوند آنها را با اندکی از میراث دنیا و ترس از دجّال بزرگ (آمریکا) آنها را آزمود، گفتند:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
(فَاذْهَبْ أَنتَ وَرَبُّكَ فَقَاتِلا إِنَّا هَاهُنَا قَاعِدُونَ)(5)
(ما اينجا مینشينيم، تو و پروردگارت برويد و با آنها نبرد کنيد)
و گفتند:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
(لَا طَاقَةَ لَنَا ٱلْيَوْمَ بِجَالُوتَ وَجُنُودِهِ)(6)
(امروز ما را توانِ جالوت و سپاهش نيست)
و اهل کوفهی این زمان، چنین تکرار کردند؛ پس برای آنچه پیش فرستادند و زبانهایشان به باطل گویا شد، نگونساری بر آنها باد! اینها همان فرزندان قاتلان حسین بن علی(ع) هستند.
به خدا سوگند، به سوی آنها نیامديم مگر پس از اینکه هر صبح و شام ما را با تضرّع و زاری به سوی خود فراخواندند. در حالی که از ظلم و جور ظالمان و فراعنه، به تنگ آمده بودند؛ اما آن هنگام که در میانشان آمديم با ما به ستیز پرداختند و شمشیری آخته به سوی ما کشیدند و به جای دوستدارانشان، یاوری برای دشمنانشان شدند؛ پس وای بر کسی که در روز قیامت دوستانش دشمنانش باشند، و دشمنشان، جدّم رسول خدا (ص) باشد. راضی به حکمیّت خداوند هستیم و... و... وعدهگاه ما قیامت، و جهنم منتظر آنها است که به آن میرسند؛ و چه بد جایگاهی برای وارد شوندگانش میباشد!
ای انصار خدا!
ای انصار انبیا و فرستادگان!
ای انصار حسین(ع)!
ای انصار امام مهدی(ع)!
تقوای الهی پیشه کنید و یقین داشته باشید و بنگرید که با امانت امام مهدی(ع) در نزد خویش، چگونه رفتار میکنید:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
(قَالُواْ يَا أَبَانَا مَا لَكَ لاَ تَأْمَنَّا عَلَى يُوسُفَ وَإِنَّا لَهُ لَنَاصِحُونَ.... * قَالَ إِنی لَیَحْزُنُنی أَن تَذْهَبُوا بِهِ وَ أَخَاف أَن یَأْکلَهُ الذِّئْب وَ أَنتُمْ عَنْهُ غَفِلُونَ)(7)
(گفتند: ای پدر! چيست که ما را بر يوسف امين نمیشماری؟! حال آنکه ما خيرخواه او هستيم!.... * گفت: اگر او را ببريد، غمگين میشوم و میترسم از او غافل شويد وگرگ او را بخورد).
و الحمد لله وحده.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
(إِنِّي تَرَكْتُ مِلَّةَ قَوْمٍ لاَّ يُؤْمِنُونَ بِاللهِ وَهُم بِالآخِرَةِ هُمْ كَافِرُونَ * وَاتَّبَعْتُ مِلَّةَ آبَآئِـي إِبْرَاهِيمَ وَإِسْحَقَ وَيَعْقُوبَ مَا كَانَ لَنَا أَن نُّشْرِكَ بِاللهِ مِن شَيْءٍ ذَلِكَ مِن فَضْلِ اللهِ عَلَيْنَا وَعَلَى النَّاسِ وَلَـكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لاَ يَشْكُرُونَ)(8)
(من کیش و آیین مردمی را که به خدای يکتا ايمان ندارند و به روز قيامت کافرند، ترک کردهام * من پيرو کيش پدرانم، ابراهيم و اسحاق و يعقوب هستم و ما را نَسِزد که هيچ چيز را شريک خدا قرار دهيم. اين فضيلتی است که خدا بر ما و بر مردم ديگر ارزانی داشته است ولی بيشتر مردم ناسپاساند).
گناهکارِ تقصیرکار
احمد الحسن
منابع:
1- یوسف: 21.
2 - کافی: ج 1 ص 37.
3 - فتح: 29.
4- نجم: 39 تا 41.
5- مائده: 24.
6 - بقره: 249.
7- یوسف: 11 و 13.
8 - یوسف: 37 و 38.
متشابهات ج 3
www.almahdyoon.co