نام کتاب : المتشابهات (متشابهات)تاریخ انتشار : ۲۰۰۵ – ۲۰۰۱
ائمه ع تکلیف امت در قبال قرآن و آنچه که بر آنها و علیه آنهاست را روشن کردند:
سعد بن طریف از امام باقر ع مباحثهای که با عمرو بن عبید انجام دادهاند را نقل میکند که فرمودند: (اما در مورد قول خداوند سبحان ﴿ و هر كس خشم من بر او فرود آيد قطعا در [ورطه] هلاكت افتاده است ﴾ بر مردم واجب است که قرآن را همانگونه که نازل شده بخوانند و اگر به تفسیر آن احتیاج پیدا کردند بوسیله ما و به سوی ما هدایت میشوند ای عمرو).()
ابی بصیر از امام صادق ع نقل میکند که فرمودند: (هرکس قرآن را به رأی خویش تفسیر کند اگر درست باشد اجری نمیگیرد و اگر به خطا رفته باشد گویی دورتر از آسمان سقوط کرده باشد).()
موسی بن عقبه میگوید که معاویه از امام حسین ع خواست که به بالای منبر برود و خطابه بخواند. حمد و سپاس خدای را بر جای آورد و سپس فرمود: ما حزب الله غالب هستیم و عترت نزدیک پیامبر او هستیم. یکی از ثقلینی هستیم که رسول خدا ما را همراه کتاب خدا قرار داد که تفصیل همه چیز در آن است و هیچ باطلی به آن راه ندارد و در تفسیر قرآن خود مورد رجوع واقع می شود و تأویل آن را از روی ظن نمیآوریم بلکه حقایق آن را دنبال میکنیم. طاعت ما واجب است هنگامی که با طاعت خدا و رسولش مقرون باشد. خداوند میفرماید: ﴿ از خدا و رسول خدا و اولی الامر از میان خودتان اطاعت کنید و اگر در مورد امر تنازع کردید آن را به خدا و رسولخدا ارجاع دهید ﴾() . و فرمود: ﴿ و اگر آن را به پيامبر و اولياى امر خود ارجاع كنند قطعاً از ميان آنان كسانىاند كه [مىتوانند درست و نادرست] آن را دريابند ﴾ () ).()