جوانان احمد الحسن
وصی و فرستاده امام مهدی علیه السلامعنوان الكتاب:المتشابهات2
تأليف: السيد أحمد الحسن
الجزء:الثاني
التسلسل: 6
الطبعة: الثالثة
سنة الإصدار: 2010
سنة الطبع: 2010
فهرست
تقديــم
مقدمه
پرسش ۲۵: معنی حدیث «دنیا زندان مؤمن است»
پرسش ۲۶: آیا این سخن حق تعالی ﴿وَاتَّقُواْ يَوْماً لاَّ تَجْزِي نَفْسٌ....﴾ شفاعت را نفی میکند؟
پرسش ۲۷: معنی سخن امام حسین(ع) : «خداوندا مرا از خواری نفسم بیرون آور و از شک و شرکم پاک فرما»
پرسش ۲۸: حجابهای نور و ظلمت و تفاوت میان آنها.
پرسش ۲۹: اگر زمین خالی از حجّت باشد، اهلش را در خود فرو میبرد.
پرسش ۳۰: چرا میّت را در حالیکه بر سمت راست خوابیده است رو به قبله میکنند؟
پرسش ۳۱: علت کفن کردن میّت و فایدهای آن.
پرسش ۳۲: چرا خداوند ذکر را به تعداد فَرد قرار داده است؟
پرسش ۳۳: چرا تکبیر، شروع نماز است؟
پرسش ۳۴: معنای تکبیرة الاحرام در نماز
پرسش ۳۵: معنای سبحان ربی العظیم و بحمده.
پرسش ۳۶: بین ذکر رکوع و ذکر سجود در نماز چه تفاوتی وجود دارد؟
پرسش ۳۷: معنای ﴿اسْمَ رَبِّكَ الْأَعْلَى﴾ (نام پروردگار بزرگ تو)
پرسش ۳۹: سنگسار شدن سپاه ابرهه با سنگهای سِجّیل.
پرسش ۴۰: دلیل حج و هدف از آن.
پرسش ۴۱: معنای سخن موسی (ع) در سورهی شعرا: ﴿فَعَلْتُهَا إِذًا وَأَنَا مِنَ الضَّالِّينَ﴾.
پرسش ۴۲: القا کردن شیطان در آرزوی پیامبر و معنای آن.
پرسش ۴۳: استعاذهی مریم (ع) در آیهی: ﴿ از تو به خدای رحمان پناه میبرم ﴾
پرسش ۴۴: علت دفن کردن میّت اگر نیمهای از او یافت شود که سینه در آن باشد!
پرسش ۴۵: معنای آیات ﴿الم * ذَلِكَ الْكِتَابُ.... وَأُوْلَـئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ﴾.
پرسش ۴۶: معنای گفتار امیر المؤمنین (ع): (و کمال اخلاص برای او، نفی صفات از او است).
پرسش ۴۷: معنای آیات ﴿فَالْمُقَسِّمَاتِ أَمْرًا.... قُتِلَ الْخَرَّاصُونَ﴾.
پرسش ۴۸: معنای آیهی ﴿ مردی از دوردست شهر دوان دوان آمد و... ﴾.
پرسش ۴۹: معنای آیهی ﴿ خداوند نور آسمانها و زمين است... هر بامداد و شبانگاه تسبيحش گويند ﴾
پرسش ۵۰: آیا قائم با اصول فقه بر اهل علم احتجاج میکند؟
پرسش ۵۱: ملائکه از کجا دانستند انسان خونها میریزد؟
پرسش ۵۲: معنای آیهی ﴿ اما ستمکاران آن سخن را به گونهای ديگر کردند و.... ﴾
پرسش ۵۳: معنای آیهی ﴿ و گمراهان از پیِ شاعران میروند ﴾
پرسش ۵۴: معنای آیهی ﴿ در آن روز چهرههايی هست زيبا و درخشان ﴾
پرسش ۵۵: معنای آیهی ﴿ چون موسی به ميعادگاه ما آمد و پروردگارش با او سخن گفت،....﴾
پرسش ۵۶: نسبت دادن مکر و استهزا به خداوند سبحان.
پرسش ۵۷: معنای «و خوشنودی خود را در این بامداد به من عطا فرما»
پرسش ۵۸: شرافت توحید و یگانهپرستی
پرسش ۵۹: آیا هر چیز که دل به آن تعلّق پیدا کند شرک میباشد؟
پرسش ۶۰: شرک پنهان
پرسش ۶۱: معنای آیهی ﴿إِنَّ اللهَ يُمْسِكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ أَن تَزُولَا....﴾
پرسش ۶۲: عرش و کرسی
پرسش ۶۳: عالَم ذر در آیهی ﴿ و آنگاه که پروردگار تو از بنی آدم ....﴾
پرسش ۶۴: معنای «مسوّمین» در آیهی ﴿ از فرشتگان نشاندار﴾
پرسش ۶۵: معنای آیهی ﴿ تا آنکس که زنده است را بيم دهد....﴾
پرسش ۶۶: معنای آیهی ﴿ و هر چيز زندهای را از آب پديد آورديم؟ ﴾
پرسش ۶۷: معنای آیهی ﴿ و عرش او بر آب بود ﴾
پرسش ۶۸: توصیف عبادت آزادگان و حدود آن.
بسم الله الرحمن الرحیم
والحمد لله رب العالمين.
ولا حول ولا قوة إلا بالله العلي العظيم، كلمة أتحصن بها من شر أعدائي من الأنس والجن، وأتقوّى بها وانتصر على الجاحدين والكافرين من الأنس والجن أجمعين، إلى قيام يوم الدين.
بسم الله الرحمن الرحیم
و الحمد لله رب العالمین.
و لا حول و لا قوّة الا بالله العلی العظیم؛ کلمهای که از شرّ دشمنانم از انس و جن به آن پناه میجویم، تا روز قیامت با آن نیرو میگیرم و علیه تمامی معاندان و کفّار از اِنس و جن از آن کمک میگیرم!
قال تعالى: ﴿وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْأِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ﴾ ([])، ولم يقل إلا ليأكلون أو إلا ليعملون، فإذا كان لابد من العمل والأكل والشرب، فليكن للعبادة نصيب أعظم وأوفر وأكبر. فأجملوا في الطلب يرحمكم الله، ولا تكن الدنيا منتهى همكم، ومبلغ علمكم. واعبدوا الله حق عبادته لتكون الآخرة لكم، فإن إليها المآل وفيها محط الرحال، والمقر بعد الآجال، فلا تغرنكم الحياة ولا يغرنكم بالله الغرور، فإنه سبحانه وتعالى يخاطبكم فيقول: (يا بن آدم أما تنصفني، أتحبب إليك بالنعم وتتمقت إليَّ بالمعاصي. خيري إليك منزل وشرك إلي صاعد، ولا يزال ملك كريم يأتيني عنك في كل يوم وليلة بعمل قبيح. يا بن آدم لو سمعت وصفك من غيرك، وأنت لا تعلم من الموصوف لسارعت إلى مقته) ([]).
خداوند متعال میفرماید: ﴿ جن و انس را مگر برای پرستش خود نيافريدهام ﴾([]) و نفرموده است «مگر برای خوردن!» یا «مگر برای عمل کردن!»، و اگر گریزی از عمل کردن و خوردن و نوشیدن وجود ندارد در این صورت عبادت، نصیبی عظیمتر، بیشتر و بزرگتر باید داشته باشد. خداوند شما را بیامرزد! در خواستن، اعتدال داشته باشید و دنیا مُنتهای همّ و غمتان و نهایت علمتان نباشد. خداوند را آن گونه که شایسته است عبادت کنید تا آخرت از آنِ شما باشد؛ که بازگشت به سوی آن و محل فرود آوردن توشه، در آن است و همچنین قرارگاه پس از پایان عمر. پس زندگی فریبتان ندهد و نسبت به خداوند مغرور نگردید که خداوند سبحان و متعال شما را مخاطب قرار میدهد و میفرماید: «ای فرزند آدم! چرا انصاف به خرج نمیدهی؛ من به وسیلهی نعمتهای خود، محبوب تو میشوم و تو به وسیلهی گناهان در نزد من مبغوض! خیر و رحمت من به سوی تو نازل میگردد و شرّ تو به سوی من بالا میآید و پیوسته فرشتهای بزرگوار در هر شب و روز عمل قبیحی از تو به من گزارش میدهد! ای فرزند آدم! اگر وصف خود را از دیگری بشنوی و ندانی آن شخص مورد نظر، خودت میباشی، هر آینه نسبت به چنین فردی خشمگین خواهی شد».([])
وقال الصادق (ع): (لما فتح رسول الله ص مكة قام على الصفا، فقال: يا بني هاشم يا بني عبد المطلب، إني رسول الله إليكم واني شفيق عليكم، لا تقولوا إن محمداً منا فو الله ما أوليائي منكم ولا من غيركم إلا المتقون، ألا فلا أعرفكم تأتوني يوم القيامة تحملون الدنيا على رقابكم، ويأتي الناس يحملون الآخرة، ألا وأني قد أعذرت فيما بيني وبينكم، وفيما بين الله عز وجل وبينكم، وان لي عملي ولكم عملكم) ([]).
امام صادق (ع) میفرماید: «هنگامی که رسول خدا (ص) مکه را فتح نمود روی کوه صفا ایستاد و فرمود: ای بنی هاشم! ای فرزندان عبد المطلب! من رسول خدا به سوی شما هستم و بر شما دلسوز و مهربان. نگویید محمد از ما است؛ به خدا سوگند هیچ یک از شما یا غیر شما اولیای من نمیباشند مگر باتقوایان. آگاه باشید، اگر روز قیامت، دنیا بر دوش بکشید در حالی که مردم، آخرت را با خود حمل میکنند و به سویم بیایید، شما را نخواهم شناخت. آگاه باشید که من عذری بین خودم و شما باقی نگذاشتم و همچنین عذری بین خداوند عزّوجل و شما. اعمال من برای من و اعمال شما برای شما خواهد بود».([])
أيها المؤمنون اصبروا وصابروا ورابطوا وارجوا الله سبحانه وتعالى، وليكن رضاكم في الله وغضبكم في الله، وحبكم في الله وبغضكم في الله، كونوا أشداءً على الكفار رحماءً بينكم، ولا تأخذكم في الله لومة لائم. وتحصنوا بكلمة الله فيكن أحدكم بألف، تزول الجبال ولا يزول عن أمر الله سبحانه وتعالى، والجهاد في سبيله، فإنّ وليكم الله، وأعداءكم وليهم الشيطان (لعنه الله) وسينكص على عقبيه لما يتراءى الجمعان، وسيهزم الجمع ويولون الدبر عما قريب إن شاء الله وبقوة الله الواحد القهار. فلا يكن آخر صبركم الجزع، ونهاية رجائكم اليأس، فتخسروا الدنيا والآخرة، وذلك هو الخسران المبين.
ای مؤمنان، شکیبایی کنید و صبور باشید و بر کارها مواظبت داشته باشید و امیدوار به خداوند سبحان و متعال باشید. رضای شما برای خدا و خشمتان برای خداوند باشد. به خاطر خداوند دوست داشته باشید و به خاطر او دشمن بدارید. بر کفّار سخت و گران و با یکدیگر مهربان باشید و در راه خداوند، سرزنش سرزنشگر ناامیدتان نکند. به خداوند پناه جویید که اگر هر یک از شما هزار نفر باشد، و کوهها متلاشی گردد، از فرمان خداوند سبحان و متعال و جهاد در راه او دست نخواهد کشید. خداوند یار و یاور شما است و شیطان لعنه الله یار و یاور دشمنانتان؛ و هنگامی که دو گروه را ببیند، به عقب باز خواهد گشت و جمعیتشان پراکنده خواهد شد و به عقب خواهند گریخت؛ انشاءالله و به نیرو و قوت خداوند واحد قهار. انتهای صبرتان جَزَع و اندوه نباشد و نهایت امیدواری به یأس و ناامیدی نرسد که در دنیا و آخرت زیانکار خواهید شد؛ همانا این زیانی آشکار (خسران مبین) است.
رحم الله امرئً نصر آل محمد بيده، فإن لم يستطع فبلسانه، فإن لم يستطع فبقلبه، وذلك أضعف الإيمان.
خداوند کسی که آل محمد (ع) را با جسمش یاری دهد، بیامرزد، و اگر نتوانست با زبانش و اگر نتوانست با قلبش که پایینترین حدّ ایمان است.
﴿إِنِّي تَرَكْتُ مِلَّةَ قَوْمٍ لا يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَهُمْ بِالْآخِرَةِ هُمْ كَافِرُونَ * وَاتَّبَعْتُ مِلَّةَ آبَائي إِبْرَاهِيمَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ مَا كَانَ لَنَا أَنْ نُشْرِكَ بِاللَّهِ مِنْ شَيْءٍ ذَلِكَ مِنْ فَضْلِ اللَّهِ عَلَيْنَا وَعَلَى النَّاسِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَشْكُرُونَ﴾ ([]).
والحمد لله وحده.
﴿من کیش و آیین مردمی را که به خدای يکتا ايمان ندارند و به روز قيامت کافرند، ترک کردهام * من پيرو کيش پدرانم، ابراهيم و اسحاق و يعقوب هستم و ما را نَسِزد که هيچ چيز را شريک خدا قرار دهيم. اين فضيلتی است که خدا بر ما و بر مردم ديگر ارزانی داشته است ولی بيشتر مردم ناسپاساند﴾ .
والحمد لله وحده.